3x creatief met tulpen in huis - Interieurfanaad

3x creatief met tulpen

Bij tulpen denk ik direct aan het voorjaar. Ze brengen dan ook een frisse en vrolijke sfeer in huis. Nu kan je de tulpen natuurlijk ‘gewoon’ in een vaas zetten, maar je kan er ook iets extra’s van maken waardoor ze nog mooier in huis staan. In dit blog laat ik je een aantal leuke ideetjes zien.

Tulpen met stenen

Dit ideetje is gelijk mijn favoriet. Kies een mooie brede en niet al te hoge vaas en leg daar eerst wat grote witte stenen in. Deze kan je halen bij bijvoorbeeld de Intratuin. Maak deze eerst wel even goed schoon, anders kleurt je water misschien ook wit. Vul de vaas met water en zet de tulpjes er in. Door de stenen, de felgroene stelen en de mooie gekleurde bloemen creëer je een verrassend vrolijk effect. Zo heb je gelijk het voorjaar in huis. En door de stenen blijven de tulpjes gelijk mooi rechtop staan.

Creatief met tulpen - Interieurfanaad

Tulpen in lange vaasjes

Voor het tweede idee heb je een aantal lange smalle cilinder vazen nodig. Snij de tulpen in verschillende hoogtes af en doe er vier tot zes in een vaas. Ook hier kan je onderin de vaas weer een aantal stenen of andere decoratie items leggen. Of voeg bijvoorbeeld wat kleine paastakken toe bij de tulpen.

Tulpenbollen

Ook heel leuk; tulpenbollen. Bij deze tulpen zit de bloembol er dus nog aan. Deze kan je mooi in een grote pot zetten met bijvoorbeeld nog wat krokussen of narcissen er bij. Je kan tulpen met bol ook in een vaas zetten met een klein laagje water. Niet teveel, want anders gaan de bollen rotten. Maar wel genoeg zodat de wortels bij het water kunnen. En wist je dat je tulpenbollen weer opnieuw kan gebruiken? Plant een uitgebloeide bloembol opnieuw in en het jaar daarop kan je er weer van genieten!

Wist je trouwens ook dat het bewezen is dat je vrolijker & gelukkiger wordt met een bos bloemen in huis? In de blog ‘Om deze redenen wil je verse bloemen in huis hebben‘ lees je hier meer over.

Weet jij nog een andere leuke manier om deze prachtige voorjaarsbloemen in huis te zetten? Laat het dan weten in een reactie hieronder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *