De voordelen van een ovale tafel

3x voordelen van een ovale tafel

Een van de interieurtrends van nu is de organische en ronde vormen. Het is dan ook niet voor niets dat je steeds meer ovale salontafels en eettafels voorbij ziet komen. Zo’n ovale eettafel zorgt vaak voor een zachte en vriendelijke sfeer. Maar er zijn natuurlijk nog meer voordelen. Je leest ze hier.

Ovale tafel - voordelen - interieurfanaad

De ruimte oogt groter met een ovale tafel

Door de ronde hoeken van deze sierlijke tafel, heb je meer loopruimte in de kamer en oogt de ruimte waar de tafel in staat groter dan wanneer er een rechthoekige tafel in staat. Een ovale tafel van twee meter neemt door de aflopende hoeken natuurlijk ook minder ruimte in dan een rechthoekige tafel van twee meter.

Gezelliger met een gezelschap

Naast dat een ovale tafel een zachte en speelse uitstraling heeft, is deze ook perfect voor een gezelschap. Doordat je niet allemaal precies naast elkaar zit, maar de tafel juist wat afloopt, kan je elkaar makkelijker aankijken. Hierdoor wordt tafelen met een groot gezelschap een stuk gezelliger. Nu hoef je niet meer over de tafel te hangen om degene naast je buurman of vrouw aan te kunnen kijken.

Voordelen van een ovale tafel
Tulsa eettafel van Mangohoutonline.nl

Voldoende zitplaatsen

Voldoende zitplaatsen zijn bij een ovale tafel geen probleem. Doordat er geen hoeken zijn, kan je aan elke kant een stoel bij plaatsen. Perfect wanneer je toch nog een onverwachte gast krijgt. Een tafel met een lengte van zo’n 200cm geeft ruimte voor zes eetkamerstoelen. Let hierbij wel op dat stoelen met armleuningen meer ruimte innemen.

Voor de meeste ovale tafels geldt dit lijstje;

  • 160 x 100 cm – voor 4-6 personen
  • 180 x 100 cm – voor 6 personen
  • 200 x 110 cm – voor 6-8 personen
  • 220 x 110 cm – voor 8 personen
  • 250 x 115 cm – voor 8-10 personen
  • 280 x 115 cm – voor 10 personen
  • 300 x 125 cm – voor 10-12 personen

Nadelen van een ovale tafel

Maar er zijn natuurlijk ook een aantal nadelen wanneer je kiest voor een ovale tafel. Het kan zijn dat deze niet altijd geschikt is voor een smalle ruimte omdat het midden van de ovale tafel vaak wat breder is dan bij een rechthoekige tafel. Dit kan er voor zorgen dat een smalle ruimte juist minder loopruimte heeft en kleiner oogt.

Daarnaast kan je een ronde tafel of ovale eettafel niet strak tegen de muur aanschuiven om zo meer ruimte te creëren in huis tijdens bijvoorbeeld een feestje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *