Fijne geurtjes in huis met een aroma diffuser

5 manieren om je huis lekker te laten ruiken

Je huis lekker laten ruiken, dat is soms nog best lastig. Helemaal als je de avond er voor bloemkool gegeten hebt… Maar er is toch niks fijner dan thuis komen in een fris ruikend huis? Zeker wanneer je bijvoorbeeld visite over de vloer krijgt. Hier lees je mijn 5 tips om je huis een fijn geurtje te geven.

1. Geurkaarsjes

Waarschijnlijk de meest simpele oplossing van de vijf; geurkaarsjes. Zelf ben ik dol op de Woodwick kaarsen, zeker in de herfst of winter. Je hebt keuze uit veel verschillende geuren en door de houten lont geeft het ook nog een knisperend geluidje. De geur van deze kaarsen wordt goed verspreid, maar niet te heftig. Ze zijn best prijzig, maar gaan daarentegen ook lang mee. Zeker een aanrader!

Ook geurkaarsen van andere merken kunnen een heel verschil maken qua geur. Denk bijvoorbeeld aan Ted Sparks of Rituals. Let er wel op dat je deze kaarsjes niet te vaak aan zet, niet in een kleine dichte ruimte en daarna goed ventileert in huis. Heel vaak & veel kaarsjes laten branden in huis is namelijk helemaal niet zo gezond voor je.

2. Wasparfum

Wasparfum om je huis lekker te laten ruiken? Ja, zeker! Hiermee sla je twee vliegen in één klap. Door een scheutje (kwalitatieve) wasparfum bij je draai was te gooien, zorg je er niet alleen voor dat je wasgoed heerlijk ruikt maar daarna ook je huis. Zo hangt onze was vaak te drogen in een kamer op de eerste verdieping. De geur van het wasparfum verspreidt zich dan door het hele huis. Subtiel, maar heerlijk! Zelf heb ik merken gebruikt als Rosaodor en The Laundry Story. Allebei zalig. De prijs? Die is vaak iets minder zalig, maar je doet er wel erg lang mee omdat er maar een paar milliliter wasparfum per wasbeurt bij hoeft.

3. Je huis lekker laten ruiken met Geurwolkje

Geurwolkje is een aroma diffuser die door middel van etherische oliën een heerlijke geur aan je huis geeft. Doordat deze luchtbevochtiger ook extra vocht in huis brengt, zorgt deze ervoor dat, naast fijne geurtjes, de luchtkwaliteit verbetert. Goed voor jezelf, maar ook voor je planten! Die vinden deze vochtige lucht vast & zeker fijn. En je huis ruikt binnen no time weer naar bloementjes. Wist je dat ze zeggen dat sommige etherische oliën zelfs kunnen helpen om bijvoorbeeld tot rust te komen?

4. Fijne geurtjes met de stofzuiger

Dit is ook zo’n twee vliegen in één klap ding; stofzuigen én tegelijkertijd je huis lekker laten ruiken. Door wat druppeltjes van de hierboven genoemde etherische oliën op de stofzuigerzak te doen, blaast je stofzuiger als het ware de aroma het huis in. Eigenlijk drie vliegen in één klap, want die muffe geur die uit je stofzuiger komt is dan ook gelijk verdwenen. Ik doe ook wel eens wat Lenor geurbooster korrels (van de Action) in de zak. De eerste vijf á tien keer dat je gaat stofzuigen, is je huis stofvrij en een bloementjes geur rijker.

5. Amberblokjes

Deze laatste tip heb ik zelf nog niet uitgeprobeerd, maar ik hoor vaak veel enthousiaste reacties erover; amberblokjes. Amberblokjes zijn kleine geurblokjes die ideaal zijn om bijvoorbeeld in de toilet of in je kledingkast te plaatsen. Ze geven een fijne en sterke geur af die naarmate de tijd wel iets afneemt. Maar al schraap je een klein beetje van de buitenkant er af, ruik je ze weer opnieuw. Het schaafsel kan je weer gebruiken voor in de stofzuigerzak. Ben je ook nog eens lekker duurzaam bezig!

Heb jij nog meer tips om je huis lekker te laten ruiken?

Heb jij nog meer goede tips hoe jij je huis lekker laat ruiken? Laat ze hieronder achter in een reactie. Ik ben benieuwd!

Liefs,
Nadine
@interieurfanaad

3 gedachten over “5 manieren om je huis lekker te laten ruiken”

  1. Pingback: Zo laat je je kleding lekker ruiken zonder wasverzachter - Interieurfanaad

  2. Pingback: Een schoon huis met huisdieren - 5 tips | Interieurfanaad

  3. Pingback: Om deze redenen wil je verse bloemen in huis hebben - Interieurfanaad | Interieur, DIY projecten en Lifestyle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *