5x tips om je interieur herfst klaar te maken

5x tips om je interieur herfst klaar te maken

Een nieuw seizoen, dus een nieuw interieur! Nou ja, deels dan. Met wat kleine accessoires maak jij je huis helemaal klaar voor de herfst. Speel met kleuren, natuurlijke materialen en warme en sfeervolle accessoires om het extra gezellig te maken tijdens de donkere en herfstachtige dagen. Hieronder lees je de 5 tips waarmee je jouw interieur heel simpel herfst klaar kan maken!

5x tips om je interieur herfst klaar te maken

1. Natuurlijke materialen

Creëer een warme sfeer in huis door natuurlijke materialen terug te laten komen. Denk hierbij aan hout, rotan maar ook klei of steen. Dit kan een mooie rotan mand zijn om je plaids in op te bergen, een houten schaal voor op tafel of bijvoorbeeld stenen kandelaren. Leef je hiermee lekker uit! Klei bijvoorbeeld eens zelf een kandelaar.

2. Warme kleuren voor een herfst interieur

Elk seizoen heeft bepaalde kleuren. Zo zijn aubergine, okergeel, oranje, donkergroen en kastanje typische herfstkleuren. Dit kan je makkelijk in je interieur terug laten komen door bijvoorbeeld je kussens van de bank te verwisselen of een mooi bruin of groen windlicht neer te zetten.

3. Droogbloemen en pompoenen

Pompoenen zijn natuurlijk hét symbool voor de herfst. Wil je een warme herfstsfeer creëren in huis? Dan mag een pompoen eigenlijk niet ontbreken. Ben je niet zo fan van pompoenen? Dan kan je ook een bosje droogbloemen halen. Hier kan je extra lang van genieten. Ook hier kan je de typische herfstkleuren in terug laten komen.

Gedroogde bloemen met pompoen. Bron: Pinterest

4. Kaarsjes, kaarsjes en nog meer kaarsjes

Ik hóú van kaarsjes! Wat mij betreft kan je nooit genoeg kaarsen in huis hebben staan. Zeker tijdens de herfst en winter maak je je huis snel gezellig door wat kaarsjes aan te steken. In een mooi windlicht, wat leuke waxinelichthouders of misschien ga jij liever voor twee grote hoge kandelaren. Zeker een must voor een herfst interieur.

Herfstkleuren

5. Plaids, kleedjes en vachtjes

En als laatste mogen de zachte plaids, kleedjes en vachtjes natuurlijk niet ontbreken. Ook hierbij kan je kiezen voor die typische herfst kleuren. Leg ze bijvoorbeeld op de vloer, op de bank of in jouw favoriete stoel. Zo heb je het nooit koud én daarmee geef je veel sfeer aan de ruimte.

6. Interieur herfst klaar maken met een kachel

Deze 6e tip is extra, omdat het niet voor iedereen zo maar mogelijk is een kachel te plaatsen. Maar heb je de mogelijkheid wél, dan zou ik dat zeker aanraden. Wij hebben een moderne houtkachel in huis en dit geeft zo veel sfeer maar ook warmte. Ik zou niet zonder meer willen.

Houtkachel

Interieur herfst DIY project

Als laatste wil ik je graag nog een leuk DIY project laten zien, namelijk een zelfgemaakte herfstslinger. Ga lekker wandelen in het bos en verzamel wat mooi gekleurde herfstbladeren. Laat ze even goed drogen. Zodra ze droog zijn hang je de blaadjes door middel van houten knijpers aan een stukje touw. En voilá! Je hebt jouw eigen herfstslinger. Hoe leuk!

DIY project herfst slinger – Bron: Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *