7 tips voor het samenstellen van een budget keuken

7 tips voor het samenstellen van een budget keuken

Wanneer je een nieuwe keuken wilt maar niet te veel geld wilt uitgeven, is een budget keuken voor jou wellicht de uitkomst. In dit blog lees je zeven tips voor het samenstellen van een goedkope keuken.

1. Behoud bestaande leidingen en andere aansluitingen

Heb je al een keuken, maar wil je graag vernieuwen? Bekijk dan of het mogelijk is om je wensen te combineren met de bestaande leidingen en andere aansluitingen. Hierdoor hoef je geen extra kosten te maken om bijvoorbeeld een nieuwe leiding aan te leggen, maar kan je gewoon de oude aansluiting gebruiken. Hier kan je heel wat mee besparen.

2. Ga voor grotere kasten met kunststof frontjes

Wil je bijvoorbeeld een houtlook keuken? Kies dan voor de houtlook frontjes van kunststof. Hierdoor heb je wel de uitstraling van hout, maar de aantrekkelijke prijs van kunststof. Ook is dit materiaal heel makkelijk te onderhouden. Daarnaast is het handig om te kiezen voor grote kasten. Kleine kastjes lijken fijn, omdat je dan verschillende opbergruimtes hebt maar de kosten daarvoor zijn best hoog. Denk bijvoorbeeld dat je voor elke aparte kast allerlei scharnieren, lades, rol-systemen etcetera nodig hebt. Om het de kosten zo laag mogelijk te houden kan je beter voor een aantal grotere kasten kiezen die je zelf kan indelen door bijvoorbeeld keuken organizers.

3. Winkel bij de juiste keukenboer voor een budget keuken

De derde tip; lees je van tevoren in bij welke keukenboer je gaat kijken. Wanneer je voor een goed betaalbare keuken wilt gaan, is het belangrijk om ook op bezoek te gaan bij keukenwinkels die een goede prijs / kwaliteit verhouding hebben. Bij de Keukenhal.nl bijvoorbeeld weet je gelijk wat de prijs voor de keuken is en komen er geen onverwachte kosten bij. Hier heb je een groot aanbod aan budget keukens die je zelf grotendeels ook nog kan personaliseren qua kleur etc. Doordat zij gelijk de juiste prijs doorgeven, weet jij waar je aan toe bent.

4. Alternatief keukeneiland

Wil je de prijs zo laag mogelijk houden? Kies dan niet voor een keukeneiland. Hier liggen veel extra kosten. Mocht je toch graag iets van een eiland willen, kies dan bijvoorbeeld voor een alternatief zoals een bar met twee of drie mooie barkrukken.

5. Juiste werkblad

Hoewel marmeren en stenen werkbladen prachtig zijn om te zien, zijn ze niet echt budgetproof. Hierdoor kom je snel uit bij kunststof werkbladen, omdat het materiaal goedkoper is. Gelukkig zijn er zo veel mogelijkheden, kleuren en opties dat er vast en zeker wat bij zit wat jij mooi vindt!

6. Keukenapparatuur

Een van de dingen die een keuken vaak zo duur maakt is de keukenapparatuur. Gelukkig zijn deze er in veel verschillende soorten prijsklassen, zodat je zelf kan kiezen welke binnen jouw budget vallen. Vergelijk apparatuur van verschillende aanbieders en bekijk welke functies jij écht graag wilt en welke jij misschien niet zo nodig vindt. Ook belangrijk; kijk naar het energielabel. Op langere termijn kan dit je ook veel geld besparen.

7. Mogelijkheden showroom keukens

Naast een goedkope keuken samenstellen, is het ook mogelijk om te informeren naar wat de mogelijkheden zijn van showroom keukens. De keukens die in een showroom te zien zijn, worden na een bepaalde tijd verkocht tegen vaak een veel lagere prijs dan wanneer ze nieuw geleverd worden.

Wellicht vind je dit ook interessant; 7x zwarte keuken inspiratie

Liefs,
Nadine

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *