Interieurtrends 2022

9x interieurtrends van 2023

Met een gloednieuw jaar in zicht, staan ons ook veel nieuwe interieurtrends te wachten in 2023. Blijven bijvoorbeeld de zwarte muren en accessoires ook on trend in 2023? Zullen we de Urban Jungle nog veel terug zien? Ik heb er een aantal op een rijtje gezet; dit zijn de interieurtrends van 2023:

Interieurtrends 2022
Japandi woontrend – Bron: FonQ

1. Interieurtrend: Natuurlijke kleuren

Natuur tinten zijn niet meer weg te denken in ons interieur. Ook in 2023 zullen deze kleuren weer een grote rol spelen. De kleuren zwart en grijs maken plaats voor wat zachtere tinten als sand, beige en andere bruin tinten. Deze natuurlijke kleuren vormen een rustige basis, wat veel gezien wordt bij de Japandi trend (Trend #3). Wel zullen we voorlopig nog veel zwarte accessoires blijven houden. Maar langzaamaan wordt bruin het nieuwe zwart.

2. Ronde en organische vormen

Ronde en organische vormen mogen zeker niet ontbreken bij de woontrends van 2023. Organische vormen zijn vormen die je ook in de natuur tegen zou kunnen komen. Imperfecte lijnen en veel rondingen. Deze ronde vormen zie je in het interieur bijvoorbeeld bij hoekbanken met een ronde leuningen en hoeken. Of de ovale eettafel. Maar ook in accessoires zoals kandelaren en vazen.

3. Nieuwe interieurtrend: Japandi

Japandi? Ja, Japandi! De Japandi woonstijl is een mix tussen de Japanse en Scandinavische woonstijl. Met deze interieurtrend creëer je rust, eenvoud en stilte door middel van lichte kleuren, natuurlijke materialen en ronde vormen. Wil jij graag een Japandi woonstijl creëren? Kies dan voor zachte materialen, organische vormen, neutrale kleuren en niet te veel accessoires.

4. Lekker duurzaam

Duurzaamheid is een algehele wereldwijde trend die in huis ook al in 2022 een belangrijke rol speelt. Meubels die gemaakt worden van duurzame materialen of gerecycled plastic. Zo zie je bijvoorbeeld veel mangohout terugkomen in woonkamers. Wanneer een mangoboom volgroeid is, en dan bijna geen fruit meer geeft, wordt deze gekapt en bewerkt zodat deze uiteindelijk weer als bankje, tafel of kast terug komt in ons interieur.

Maar naast duurzame materialen zijn we ook steeds meer bezig met duurzaam apparatuur zoals waterontkalkers of zonnepanelen en minder gasverbruik. Dit zal 2023 alleen nog maar meer worden. En vergeet ook de tweedehands en vintage trend niet!

5. Smart Home – Interieurtrends

Hé Google, wil je de radio aanzetten? Smart Home apparaten zullen ook in 2023 steeds meer voor komen in de huis- en slaapkamer. Zo hebben we al de slimme verlichting, gordijnen en verwarming. En de deurbellen met camera en de robot stofzuigers. Zo bestaat er bijvoorbeeld ook een Smart Kruidentuintje. Hier hoef je alleen de stekker in het stopcontact te steken en het waterreservoir te vullen. De rest doet het apparaat zelf! Ideaal toch? Heel benieuwd wat voor nieuwe technische innovatieve dingen in 2023 zullen komen!

Wist je dat Facebook bezig is met het ontwikkelen van een hele virtual reality? Namelijk de Metaverse. Hier zou je straks in een VR wereld rond moeten kunnen lopen… Google maar.

6. Houten lattenwand

Je hebt ze vast al voorbij zien komen op Instagram of Pinterest; de latjes muren. Een paneel van houten latten die aan de muur wordt gemonteerd. In 2022 zag je ze al bij veel interieur accounts hangen en deze trend zal ook in 2023 door lopen. Je hebt deze lattenwand bijvoorbeeld van Woodupp maar je kan ze ook zelf maken met latten van de bouwmarkt.

7. Healthy Interior – Interieurtrend

Naast duurzaamheid is gezond leven de laatste jaren ook erg belangrijk geworden in de samenleving; healthy food, stoppen met roken en veel sporten. Binnen de interieur branche zie je dat gezond wonen ook een topic is waar steeds meer over gesproken wordt. De aroma diffusers van Geurwolkje, die zorgen voor rust, concentratie en een betere luchtvochtigheid in huis. Kaarsen die worden ingeruild voor ledkaarsjes (vanwege schadelijke stoffen die vrij komen bij de verbranding van kaarsvet). Of bijvoorbeeld de luchtreinigers die steeds vaker een plekje in de woonkamer krijgen. Verwacht wordt dat dit ‘gezond wonen’ in 2023 zal toenemen.

8. Droogbloemen en zijden bloemen

Deze trend loopt eigenlijk al vanaf 2020, maar blijft naar verwachting in 2023 ook nog steeds populair; de droogbloemen en zijden bloemen. Verse bloem boeketten moeten dus al een tijdje plaats maken voor de duurzame droogbloemen en de kleurrijke zijden bloemen. Mede omdat deze gewoon veel langer mee gaan. Hoe groter deze bossen, hoe beter! Een mooie zwarte of rookglazen vaas er bij en voilà.

9. Praktisch wonen met thuiswerk ruimte

De laatste jaren zijn we, mede door Madame C. meer thuis dan ooit. Veel van ons hebben veel of bijna alleen maar thuis moeten werken. Een eigen werkplek in huis is dan natuurlijk onmisbaar. Omdat deze thuiswerk trend waarschijnlijk zal aanhouden, zullen er meer werkruimtes ingericht gaan worden binnen ons interieur. Een praktische ruimte die binnen een handomdraai omgetoverd kan worden tot een fijne werkplek.

Hopelijk ben je nu weer helemaal up to date wat betreft alle woontrends van 2023!

Liefs,
Nadine

Heb je deze blogs al gelezen?

1 gedachte over “9x interieurtrends van 2023”

  1. Bedankt voor dit diepgaande overzicht van de interieurtrends van 2022, Nadine! Het is inspirerend om te zien hoe thema’s zoals duurzaamheid, technologie en gezondheid steeds prominenter worden in onze leefruimtes. Ik kijk met enthousiasme uit naar het integreren van deze trends in mijn eigen interieur dit jaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *