DIY vaas rookglas van de action

De leukste DIY projecten op TikTok en Instagram

Ben jij ook fan van leuke & makkelijke DIY projecten met producten van bijvoorbeeld de Action of Ikea? In dit blog beschrijf ik welke producten zijn gebruikt bij de leukste do it yourself projecten op Instagram en TikTok.

1. DIY Rookglas windlicht van de Action

@interieurfanaad

Action DIY Project – @ACTION ADDICTION #actiondiy #diyaction #actionaddiction #diyprojectathome #diyprojectsideas #interiordiy #fypシ #foryou

♬ Because You Move Me – Tinlicker & Helsloot

Lampen, vazen en windlichten van rookglas zijn helemaal on trend dit jaar. Maar deze leuke woonaccessoires kunnen nog best prijzig zijn wanneer je ze nieuw in de winkel moet kopen. Met deze DIY maak jij binnen een half uurtje je eigen windlicht met rookglas look & feel voor nog geen €6. Hiervoor heb je een rechte vaas nodig (bijv. deze van de Action) en de Dunlip Getinte Raamfolie ook van de Action. Knip het juiste formaat uit, maak de vaas nat en rol de folie om de vaas heen. Alle bubbeltjes kan je met het bijgeleverde gele pasje er uit vegen.

Credits: @interieurfanaad

2. Zo maak je jouw stopcontacten zwart (lowbudget)

@lifeby.mary heeft een super handige reel gemaakt over het zwart spuiten van je stopcontacten. Zeker een kijkje waard als je wat zwarte tinten in je interieur wilt. Hiervoor heb je nodig: een matzwarte spuitbus (Action), Primer spuitbus (bij Action of de Karwei) en St. Marc Verfreiniger. Hoe je dit stap voor stap doet? Dat lees je in het blog Zwarte stopcontacten; zo maak je ze zelf.

Credits: @lifeby.mary

3. DIY Graniet vaas

https://www.tiktok.com/@interieurfanaad/video/7017870270799105285?lang=nl-NL&is_copy_url=1&is_from_webapp=v1

Hoe leuk is deze graniet-look vaas?! En dus ook weer super simpel zelf te maken. Heb je nog een oude vaas staan? Of misschien kan je bij de lokale kringloopwinkel er eentje voor een prikkie vinden. De graniet spuitbus vind je bij de Karwei of Gamma. Ik raad je wel aan eerst een primer te gebruiken zodat de verf beter hecht aan de vaas.

Credits: @diy_byhulyaa

4. Action bankje met vacht

https://www.tiktok.com/@interieurfanaad/video/7021233750839250182?lang=nl-NL&is_copy_url=1&is_from_webapp=v1

Bij de Action vind ik altijd de leukste items die je met een klein likje verf vaak nóg leuker kan maken. Dat heeft @huisjevaneemetwijn ook gedaan met het Action bankje met vacht. Helaas is die nu alleen nog maar beschikbaar met grijze stof in plaats van het witte teddy vachtje. Schuur het hout een klein beetje op, ontvet en spuit daarna met de mat zwarte spuitbus (van Action of Karwei) het frame zwart.

Credits: @huisjevaneemetwijn

5. Ikea schalen hack

https://www.tiktok.com/@interieurfanaad/video/7023746461632400646?lang=nl-NL&is_copy_url=1&is_from_webapp=v1

Deze DIY van @crack_the_shutters is een van mijn favorieten! Met twee schalen van de Ikea, zwarte verf en wat lijm maakt ze een super toffe schaal voor op de eettafel of je keukeneiland.

6. Ikea lampenkap vaas

https://www.tiktok.com/@interieurfanaad/video/7024854949054008581?lang=nl-NL&is_copy_url=1&is_from_webapp=v1

Ook @dekokrams heeft met twee items van de Ikea (een zwarte lampenkap en een waterkan) een leuke DIY vaas gemaakt. Makkelijker dan dit, kan het bijna niet ;). Maar wel heel erg origineel!

Credits: @dekokrams

Heb jij ook een leuk DIY idee? Laat het dan vooral weten en wie weet deel ik ‘m via mijn Instagram en/of TikTok met vermelding van de credits!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *