Balinees interieur; 5x tips om Bali in huis te halen

Balinees interieur; 5x tips om Bali in huis te halen

Bali is een favoriete vakantiebestemming van veel Nederlanders. En de aantrekkingskracht tot dit eiland is heel begrijpelijk; de tropische warmte, prachtige natuur en de talloze trendy plekken creëren samen een unieke sfeer. Wil jij een stukje van dit gevoel mee naar huis nemen? Met een aantal kenmerkende dingen kan je jouw huis omtoveren tot een Bali interieur. Denk aan natuurlijke materialen, rustige kleuren, tropische planten en eventueel spirituele invloeden. Overweeg jij om zelf aan de slag te gaan met een Balinees interieur? In dit artikel lees je vijf tips om het prachtige Bali bij jou in huis te halen.

Balinees interieur

Tip 1 – Zen vibes

Een van de belangrijkste kenmerken van de Balinese stijl is rust. Om een Balinees interieur te creëren, kies je voor een rustige uitstraling. Geen overdaad aan meubels, woonaccessoires of felle kleuren bijvoorbeeld. Wat dat betreft heeft deze stijl wel wat weg van de Wabi Sabi stijl. Ook in deze woonstijl is de connectie met natuur namelijk heel belangrijk.

Tip 2 – Natuur

Haal de pracht van de natuur van Bali in huis door gebruik te maken van natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan een natuurstenen muur; robuust, natuurlijk en toch rustig. Maar ook grote potten van aardewerk, meubels van bamboe of rieten manden. De Balinese stijl zorgt namelijk voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten. Zelfs wanneer jij lekker op de bank zit te Netflixen, heb je in een Balinees interieur het gevoel dat je je in de natuur bevindt. Niets hoeft trouwens perfect te zijn. Zit er bijvoorbeeld een kleine scheur in de muur? Top! Want dit brengt juist dat Balinese gevoel naar voren.

Tip 3 – Lichte kleuren in een Balinees interieur

Kenmerkend voor Bali zijn lichte kleuren en aardetinten zoals warme wittinten, beige, taupe en zand. Maar ook de bruintinten van hout. Wil je toch graag wat accentkleur toevoegen? Dat kan met terracotta of zachte groene en gele tinten. Vergeet ook de groene planten niet, maar maak het verder niet te bont met andere felle kleuren.

Tip 4 – Balinese Planten

Om die tropische sfeer na te bootsen, mogen mooie grote tropische kamerplanten natuurlijk niet ontbreken. Naast dat je met planten nog meer de natuur in huis haalt, zorgen deze er ook voor dat je wat kleur kan toevoegen. Kies voor groene kamerplanten als een Strelitzia Nicolai, Kentiapalm of de mooie Licuala waaierpalm.

Interieur Bali - Balinees interieur badkamer

Tip 5 – Spirituele invloeden

Met spirituele invloeden heb ik het natuurlijk over de vele tempels en boeddha beelden in Bali. Een groot boeddha beeld zal dus zeker niet misstaan in een Balinees interieur. Hiermee voeg je dat heerlijke zen-gevoel toe. Want wie heeft er nu geen mini-spirituele oase nodig in huis?

Wil je nog een beetje extra inspiratie opdoen? In het huis in het filmpje hieronder wordt de Balinese stijl perfect vertaald in een modern interieur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *