Saywhat Bottle Review

De Saywhat Bottle; een review

Heel de wereld is bezig met duurzaam wonen en leven. Minder CO2 in de lucht, zonnepanelen, weinig gasverbruik en minder plastic gebruik in het dagelijks leven. Ook ik vind duurzaam leven belangrijk. Vandaar dat ik onder andere mijn plastic flesjes wilde inruilen voor een herbruikbare drinkfles. Via Instagram kwam ik de Saywhat Bottle tegen. Deze duurzame thermosfles gebruik ik nu al een tijdje, dus een mooi moment om een review over deze Saywhat Bottle te schrijven.

Saywhat Bottle
Saywhat Bottle Petrol

Over Saywhat Bottles

Saywhat Bottles is een organisatie die op hun webshop onder andere de Saywhat Bottle verkoopt; een duurzame en stijlvolle drinkfles. Als je op de Saywhat website terecht komt, zie je gelijk dat ze een verhaal willen vertellen. Namelijk over het droevige feit dat plastic afval in de oceaan ontzettend veel leed veroorzaakt. Duizenden dieren zoals schildpadden en vissen die dagelijks in plastic verstrikt raken of het aan zien voor eten. Hierdoor raakt hun maag verstopt en hongeren ze beetje bij beetje uit. Met de Saywhat Bottle wilt Saywhat de wereld een stukje mooier & schoner maken. Met het gebruik van één drinkfles bespaar je volgens hen namelijk zo’n 167 plastic flesjes per jaar. Ook zijn ze officieel partner van World Animal Protection en het Olive Ridley Project die gewonde schildpadden en andere zeedieren opvangt en verzorgd. Daarnaast organiseren ze jaarlijks meerdere schoonmaakacties. Goed werk doen ze dus zeker!

Saywhat Bottle review

Maar goed, je bent natuurlijk vooral benieuwd naar het review over de Saywhat Bottle zelf. Naast dat ik het super tof vind dat ik met aankoop van deze fles indirect bijdraag aan het helpen van gewonde schildpadden, ben ik ook erg tevreden over de Saywhat Bottle zelf. Hieronder vertel ik je precies waarom.

Drank 24 uur koud en 12 uur warm

Op de Saywhat website vind je overal terug dat de fles je drank 24 uur koud en 12 uur warm houdt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf altijd wat sceptisch ben met dit soort uitspraken; eerst zien, dan geloven. Dus heb ik een klein experimentje gehouden. En ja hoor! Mijn kokend hete water (89,9 graden) was na 6 uur nog steeds 80 graden. Daarna heb ik het opgedronken, dus de 12 uur test heb ik helaas niet gehaald.

Ontwerp en kleuren

Het ontwerp van de fles is mooi. Je hebt keuze uit ontzettend veel kleuren en designs. Daarnaast hebben ze niet alleen 500 ml flessen, maar ook 750 ml en 1 liter Saywhat Bottles. Bij de grotere flessen heb je wel een stuk minder keuze qua kleuren. Bij de 500 ml fles ontvang je ook een soort beschermzakje. Die doe ik altijd om mijn fles heen, om ‘m krasvrij te houden. Dit zou ik zeker aanraden om ook te doen.

Personaliseren

Wist je dat je de Saywhat Bottle ook kunt personaliseren? Zelf heb ik gekozen voor mijn naam, maar je kan er ook een korte tekst op laten zetten. Heb je liever een gekleurde dop? Ook dat kan! Je kan ‘m geheel zelf ontwerpen.

Is de Saywhat Bottle lekvrij?

Of de fles lekvrij is vind ik zelf het allerbelangrijkste. Hoe vaak je wel niet zo’n fles of beker hebt gehad die druppelt of gewoon totaal leegloopt in je tas… Niet fijn! Tot nu toe is mijn Saywhat Bottle geheel lekvrij. In de dop zit een siliconen ring die de opening geheel afsluit. Er komt geen druppeltje uit!

Kortom; ik ben super tevreden met de Saywhat Bottle! De fles heeft een stijlvol design, je hebt keuze uit heel veel kleuren en prints, je kan ‘m personaliseren met naam, het houdt je drank ook écht lang warm of koud en lekt niet. Daarnaast ben je zelf lekker duurzaam bezig en help je ook nog eens mooie doelen. Let wel op dat als je fles zo lang mogelijk mooi wilt houden, je het beschermzakje gebruikt om de fles mee te nemen. En nog een tip: drink dus geen heet water direct uit de fles, want ook na een paar uur verbrand je je lippen nog.

Heb je dit blog al gelezen?

Top 7 leukste spelletjes voor een gezellig avondje met vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *