Dit zijn inbetween gordijnen

Dit zijn inbetween gordijnen (en de voordelen ervan)

Je hebt het vast wel eens voorbij horen komen; inbetween gordijnen. Maar wat is nou precies een inbetween gordijn, wat is het verschil tussen vitrages, gewone gordijnen en deze inbetweens en wat zijn de voordelen ervan? Je leest het hier.

Wat zijn inbetween gordijnen?

Een inbetween gordijn is een lichtdoorlatend gordijn die tussen een vitrage en een overgordijn zit qua stofdikte en transparantie. Deze gordijnen houden dus net wat meer licht tegen dan de vitrage en laat meer licht door dan een overgordijn. De stof van de inbetween is wat dikker geweven dan de vitrage stof, waardoor die wat voller is en minder licht door laat. Ook kan je bij deze inbetweens wel van binnen naar buiten kijken, maar niet van buiten naar binnen.

De voordelen van inbetween gordijnen

Een inbetween gordijn heeft best wat voordelen ten opzichte van de vitrage of de overgordijn.

Privacy

Vitrages laten veel licht door en geven dus minder privacy dan inbetweens. Wil je dus graag wat privacy maar ook niet het gevoel hebben dat je in een afgesloten ruimte zit? Dan zijn de inbetweens wat voor jou! Bij een inbetween kan jij namelijk wel makkelijk naar buiten kijken, maar kan iemand van buiten niet makkelijk naar binnen kijken. Dit komt door de manier waarop de stof van de gordijnen geweven is.

Lichtinval

Daarnaast vind ik het lichtinval van deze transparante gordijnen heel fijn. Ik hou van licht in huis, maar kan ook genieten van een knusse, gezellige en donkere woonkamer. Met de inbetween gordijnen kan je beide sferen creëren. Je hebt zowel zonlicht als privacy.

inbetween gordijnen lichtinval

Inbetween gordijnen in combinatie met jaloezieën

Bij ons thuis hebben we inbetween gordijnen in combinatie met jaloezieën. Ik hou van de wit houten jaloezieën, maar ik miste wel een klein beetje sfeer en gezelligheid in huis. Door deze gordijnen op te hangen, kwam er veel meer sfeer in huis. De combinatie werd door de gordijnen niet te druk omdat ze vrij licht en fijntjes (niet grof) zijn. Hierdoor wordt het een stuk minder kaal in huis, zonder dat het gelijk vol lijkt.

Video met uitleg

Wil je het verschil tussen vitrages en inbetweens graag nog even visueel zien? In deze video wordt precies uitgelegd en laten zien wat de verschillen zijn.

Veneta

Onze inbetween gordijnen komen bij Veneta vandaan. Na eerst gekeken te hebben bij de Leen Bakker, Karwei en Kwantum heb ik uiteindelijk voor Veneta gekozen omdat zij vrijblijvend de gordijnen komen inmeten en dan ook gelijk allerlei staaltjes meenemen om een kleur uit te kiezen. Daarnaast hebben ze hebben ontzettend veel keuze in zowel shutters, overgordijnen, vitrages, inbetween en nog veel meer.

Ben je op zoek naar wat meer gordijn inspiratie? Op mijn Pinterest bord vind je heel veel mooie interieurkiekjes!

1 gedachte over “Dit zijn inbetween gordijnen (en de voordelen ervan)”

  1. Heel fijn artikel, ik wil deze gordijnen al heel lang maar wist nooit hoe ze heten. Ik zal nu gaan kijken of ik wat moois kan vinden, ze laten mooi licht door en gelukkig ook de privacy die ik wil. Ook fijn dat je een video erbij hebt gedaan voor uitleg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *