Waterparels DIY

DIY project met waterparels

Waterparels, iets wat ik vooral ken vanuit mijn jeugd. Mijn moeder voegde die altijd toe bij een bos bloemen in de vaas of bij kleine bloemstukjes. Grappig, want het is nu weer helemaal terug! En je kan er de leukste DIY projecten mee maken. Zo heb ik bijvoorbeeld als kerstdecoratie een vaas gevuld met de transparante waterparels en wat leuke accessoires toegevoegd. Hierdoor lijkt het net alsof de ornamenten zweven. Maar je kan er nog meer leuke dingen mee doen! Lees je mee?

Let op: hou de waterparels weg van kinderen!

DIY kerst decoratie met waterparels

Op Instagram kom je veel DIY projecten tegen. Ook via mijn @interieurfanaad account probeer ik jullie zo af en toe te inspireren met een leuk project die je makkelijk zelf kan maken. Zoals bijvoorbeeld deze vaas met transparante waterparels, of ook wel orbeez genoemd. Waterparels zijn eigenlijk hele kleine balletjes die, wanneer je ze in het water legt, zich vullen met water. Hierdoor worden ze 1 tot 2 cm groot. Je hebt ze in allerlei kleuren. Maar om het onderstaande DIY project te maken, heb je de transparante nodig. Omdat deze balletjes geheel transparant zijn, worden ze doorzichtig wanneer je er water aan toevoegt. Benieuwd hoe je zo’n vaas maakt waarbij het lijkt dat de accessoires of ornamenten zweven? Bekijk dan het onderstaande filmpje!

Veelgestelde vragen

Op Instagram kreeg ik na het plaatsen van dit filmpje ook veel vragen over de waterparels en het DIY project. Dit zijn de meest gestelde vragen op een rijtje;

Hoelang moeten de waterparels in het water liggen?

Laat de parels minimaal een nacht liggen in een grote schaal met water zodat ze voldoende tijd krijgen om zich vol te zuigen met water. Het ligt soms een beetje aan de soort parels die je hebt gekocht hoe groot ze worden. Dit verschilt van acht millimeter tot ongeveer 2 centimeter.

Wordt het water niet snel vies?

Bij mij staat de vaas al een aantal weken en het water is nog steeds niet vies. Er komt dus geen gek laagje op te liggen. Nu heb ik wel een water ontkalker in huis. Wellicht is het zonder ontkalker iets anders. Ik zou wel aanraden om af en toe het water te verversen. Ook verdampt het door de warmte in huis waardoor je soms wat extra water moet toevoegen omdat anders de balletjes bovenop zichtbaar worden

De decoratie die ik gebruik begint te drijven

Omdat je als laatste stap water moet toevoegen, kan het ervoor zorgen dat bijvoorbeeld kerstballen of andere decoratie waar lucht in zit naar boven drijven. Deze kan je van te voren even vol laten lopen met water, zodat ze blijven zitten.

Hoeveel waterparels heb je nodig?

Voor deze vaas van 30 cm hoog en 15 cm breed heb ik 30 gram parels gebruikt. Dit zijn dus de ‘lege’ parels die je nog niet in het water hebt gelegd.

DIY ideeën op Pinterest

Maar naast dit projectje kan je natuurlijk veel leuke creaties maken met waterparels. Zo doen veel mensen ook gewone parels in de vaas in plaats van de ornamenten die ik heb gebruikt. Ook dat geeft een heel leuk effect. Meer inspiratie vind je bijvoorbeeld op Pinterest.

Tevens kan je deze water absorberende parels gebruiken als vervanger van aarde voor bloemen en planten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *