Benodigdheden om zelf een solar lamp te maken

DIY: Solar tuinlampjes maken met Action

Solar tuinverlichting is een hele makkelijke, snelle en milieuvriendelijke manier om het knus en gezellig te maken in de tuin. Doordat deze lampjes opladen door de zon, heb je geen elektriciteit nodig. Fijn! En bij bijna alle solar lampjes zit een sensor waardoor die alleen aan springt wanneer het donker is. Zo vergeet je ‘m nooit aan of uit te zetten. Met deze DIY maak je geheel je eigen Solar tuinlampjes.

Wat heb je nodig om zelf een solar lamp te maken?

Om specifiek deze solar lamp na te maken heb je verschillende dingen nodig die allemaal verkrijgbaar zijn bij de Action. Dit zijn alle benodigdheden:

  • Karaf Royal Leerdam Nuance (€1,99)
  • Solar Tuinlamp LED RVS-Look (€0,99)
  • Droogbloemen, nepbloemen of andere decoratie wat je in de karaf kan doen. Ook leuk om bijvoorbeeld wat zand of grind onderin te doen en daarna een plantje of bloem er in te zetten.

Uiteraard kan je ook andere varianten maken. Door het solar gedeelte van een bestaand, misschien minder mooi, lampje af te halen kan je die daarna voor iets anders gebruiken. Heb jij bijvoorbeeld een glazen pot of een windlicht waar het lampje perfect op past?

Stappenplan

Wanneer je alles hebt verzameld bij de Action ben je thuis binnen een paar minuutjes klaar. Het is namelijk super simpel! Ik heb zelf eerst de stickers van de karaf afgehaald. Doe dit voorzichtig, zodat niet die lijmresten blijven zitten (te irritant!). Daarna draai je het solar lampje van het stokje af. Ook het plastic kapje kan je van het ronde solar gedeelte afdraaien. Hieronder zit namelijk de aan en uit knop van het lampje.

Vul de karaf met decoratie wat jij mooi vindt. Dit kan dus vanalles zijn. Zelf zou ik geen water in de karaf doen, omdat ik niet weet hoe waterproof het lampje is. Let er ook op dat als je de lampjes buiten zet, er bijvoorbeeld kleine regendruppels in de karaf kunnen komen.

Zodra je het lampje aan hebt gezet (dat zie je trouwens niet, hij gaat pas aan wanneer het donker is) duw je voorzichtig het solar lampje (met plastic kapje) in de karaf. Tip: pas het eerst even in de winkel. Sommige karaffen zijn net iets smaller of juist te breed aan de bovenkant waardoor het lampje niet mooi past.

Zet je lampje buiten (of binnen kan natuurlijk ook!) neer op jouw favoriete plekje en geniet van een sfeervol lichteffect!

Volg je @interieurfanaad al?

Vind je het fijner om een filmpje te bekijken over hoe je dit Solar DIY projectje maakt? Op mijn Instagram account @interieurfanaad heb ik hier een video over geplaatst. Ook vind je daar heel veel andere laagdrempelige DIY projecten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *