DIY tafelhaard voor binnen met bio ethanol

DIY: Zelf een bio-ethanol tafelhaard maken

Hoewel de dagen weer wat langer beginnen te duren, staan hier ‘s avonds vaak nog de kaarsjes aan. Ook de zelfgemaakte tafelhaard naar idee van @annehome14 (leuk account om te volgen op Instagram). Deze tafelhaard DIY is super makkelijk en snel gemaakt en ook nog eens lekker budget proof!

DIY Bio Ethanol Tafelhaard maken

Wil je op een originele manier een fijne en gezellige sfeer in huis halen? Dan is een DIY tafelhaard een leuk idee! Dit zijn de benodigdheden:

  • Keramieken pot (ik heb er twee van de Action)
  • Lijm (voor als je twee potten op elkaar wilt zetten)
  • Verf en kwast. Ik heb de blackboard verf van de Action gebruikt
  • Grind
  • Bio Ethanol blikje (met wol)
  • Bio ethanol

Stap 1: de Action potten verven

Je begint met het verven van de pot(ten) in de gewenste kleur. Zelf heb ik de Blackboard verf gebruikt van de Action. Deze is niet duur, beschikbaar in de kleur zwart en geeft een mooie matte uitstraling. Wil je de potten iets meer structuur geven? Gooi dan een beetje baking soda bij je verf. Ik heb het zelf precies andersom gedaan; eerst de potten op elkaar geplakt en daarna geverfd. Maar hierdoor kan het zijn dat je toch nog wat van de originele kleur van de potten ziet bij het stuk waar je ze op elkaar plakt.


Stap 2: de potten lijmen

Wil je, net zoals bij mij, twee potten op elkaar lijmen? Bij de Action heb ik de Bison lijm hiervoor gebruikt. Laat dit even goed drogen en zorg ervoor dat ze mooi in het midden van elkaar zitten.

Stap 3: Grind in de tafelhaard

Is de lijm opgedroogd en zitten de potten stevig aan elkaar? Dan zet je het bio-ethanol blikje in het midden van de pot en vul je de rest van de pot met grind. Dit geeft een leuk effect en zo staat het blikje ook gelijk stevig.


Stap 4: Bio ethanol

De laatste stap; vul het blikje met wat bio-ethanol en wol. Daarna kan je met een lange aansteker het vloeistof aansteken. Tada! Je eigen zelfgemaakte tafelhaard! Makkie toch? Wil je liever geen vuurhaard? Dan is het ook leuk om drie kaarsen van verschillende hoogtes in de pot te zetten.

Let op: pas op met vuur. Bio ethanol haarden zijn veilig binnen te gebruiken, mits je de ruimte wel goed ventileert. Vul nooit het bio ethanol aan terwijl het nog brandt. Lees je van tevoren even goed in!

Benieuwd naar andere leuke ideetjes? Op mijn DIY projecten pagina vind je allerlei andere makkelijke en goedkope doe-het-zelf projectjes.

Liefs,
Nadine

5 gedachten over “DIY: Zelf een bio-ethanol tafelhaard maken”

  1. Pingback: 5x de mooiste tafelhaarden - Interieurfanaad | Interieur, DIY projecten en Lifestyle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *