Drijfkaarsen in interieur - interieurfanaad

Drijfkaarsen; weer terug van weggeweest

Ken jij ze ook nog van vroeger; de kaarsjes die je in een schaal met water legt die blijven drijven oftewel de drijfkaarsen? Mijn moeder had deze drijvende kaarsjes in verschillende vormen als bloemen en kikkertjes. Als kleine meid vond ik dit altijd iets magisch hebben. En nu zijn ze weer terug van weggeweest. Alleen dan geen bloementjes of kikkertjes maar net een tikkie moderner.

Witte drijfkaarsen in rookglas vaas

Wat zijn drijfkaarsen?

Voor de jongere generaties onder ons; drijfkaarsen zijn eigenlijk gewoon kleine waxinelichtjes die door hun bolle vorm blijven drijven. Een groot verschil tussen een gewone kaars en een drijfkaars is er dus eigenlijk niet. Het materiaal van beide kaarsen is hetzelfde.

Je had ze vroeger in allerlei kleuren, vormen en maten. Van bloemen tot hartjes en van de kleur roze tot zwart. Een heel aantal jaren zag je ze nauwelijks meer bij mensen in huis voorbij komen, maar daar komt verandering in.

Drijfkaarsjes in een schaal of vaas

Toen ik zelf op zoek ging naar deze kaarsen, kon ik ze in geen enkele winkel vinden. Online kan je ze wel bestellen, bijvoorbeeld bij de Xenos. Hier hebben ze rode, witte en ivoor kleurige drijfkaarsen van het merk Bolsius voor €4,95. Maar ook zwarte en goude zijn online te vinden! Leuk om ze te laten drijven in een lage schaal of een mooie rookglas vaas zoals hieronder.

Drijfkaarsen terug van weggeweest

Waarom komen deze drijfkaarsen weer terug?

Minimalisme en Scandinavische interieurs zijn interieur trends die deze tijd niet meer weg te denken zijn. Kaarsen in een platte schaal of een mooie rookglas vaas met water is behoorlijk minimalistisch en back to basic. Maar toch geeft het een hele gezellige sfeer in huis. Daarom komen ze steeds vaker weer tevoorschijn. Hier staan ze ook elke avond te branden!

Tip: vervang wel het water nadat de kaarsjes opgebrand zijn (de meeste na zo’n 4 tot 5 uur). Dan blijft het lekker fris en krijg je ook geen aanslag op je glaswerk.

Drijfkaarsen kopen?

Denk je na het lezen van dit blog; die kaarsjes wil ik ook wel eens uitproberen? Hieronder zie je waar je welk product online kan bestellen. Het lijkt me super leuk als je het resultaat deelt. Deel je foto op Instagram en tag mij, dan zal ik ‘m delen in mijn stories!

Bolsius Witte Drijfkaarsen

Gusta Vaas Rookglas

Zwarte Drijfkaarsen

Bolsius Zwarte Drijfkaarsen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *