Wasstrips Cosmeau - wasmiddeldoekjes

Duurzaam en goedkoper wassen met de wasstrips van Cosmeau

Wil jij graag duurzaam en goedkoper wassen? Tegenwoordig is er niet alleen meer poeder en vloeibaar wasmiddel, maar ook papieren wasmiddel. Papier? Ja, je leest het goed. De wasstrips van Cosmeau zijn van papier, lossen volledig op en zijn een stuk duurzamer en zelfs goedkoper dan andere soorten wasmiddel.

Wasstrips Cosmeau - wasmiddeldoekjes

Wat zijn wasstrips?

Wasstrips zijn wasmiddeldoekjes; papieren doekjes die je toevoegt bij je vuile was in de wasmachine als alternatief voor vloeibaar wasmiddel, pods of poeder. De wasstrips van Cosmeau zijn volledig plantaardig en geschikt voor elke was.

Hoe gebruik je wasmiddeldoekjes?

Maar hoe gebruik je deze papieren wasstrips dan precies? De wasstrips of ook wel wasmiddeldoekjes vervangen volledig je oude wasmiddel en wasverzachter. Je legt de strip bovenop je was in de trommel of doet een stuk in de lade. De wasstrip lost volledig op zodra deze in contact komt met water en zorgt er voor dat je was weer helemaal schoon wordt op een duurzame, plasticvrije manier.

Voordelen wasstrips

Je kleding wassen met deze strips heeft heel wat voordelen. Ik heb ze allemaal voor je op een rijtje gezet.

1. Goedkoper dan ander wasmiddel

Cosmeau geeft aan dat wassen met wasstrips goedkoper is dan met pods of vloeibaar wasmiddel. Met pods zit je ongeveer rond de 0,57 euro per wasbeurt waar wasstrips zo’n 0,44 euro kosten per wasbeurt. Wanneer je kijkt naar grootverpakkingen betaal je bij Cosmeau 24,95 voor 120 wasbeurten (21 cent per wasbeurt. Bij 360 zelfs maar 10 cent). Bij Robijn betaal je voor 120 wasbeurten vaak zo’n €35 (wanneer het in de aanbieding is) en dit komt uit op 29 cent per wasbeurt. Dat scheelt bijna 30%.

2. Duurzaam / plantaardig

Zelf ben ik er van overtuigd dat als we allemaal kleine stapjes de goede richting in zetten wat betreft duurzaamheid, we met elkaar een mooiere wereld kunnen creëren. Wasstrips zijn gemaakt van papier en zijn, samen met de verpakking, volledig plasticvrij. Daarnaast bestaat vloeibaar wasmiddel uit veel water én neemt het veel meer ruimte in voor bijvoorbeeld transport.

3. Makkelijk mee op reis

Door de compacte vorm en het lichte gewicht van de wasstrips, zijn deze makkelijk mee te nemen wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Zo hoef je geen grote flessen of bakken meer mee te nemen en heb je veel meer ruimte voor je andere spullen. Win – win!

4. Met wasstrips heb je geen wasverzachter nodig

Met de wasstrips van Cosmeau heb je geen wasverzachter meer nodig. Wist je namelijk dat wasverzachter helemaal niet goed is voor je wasmachine en je droger? Doordat er minder chemicaliën in de wasstrips zitten, wordt je was veel zachter en is wasverzachter dus overbodig.

5. Minder opbergruimte nodig

Van deze laatste word ik persoonlijk erg blij; minder opbergruimte nodig. Hoewel we in een prima huis wonen, hebben we niet zo veel opbergruimtes of kasten in huis. De kast bij de wasmachine staat vaak voor grotendeels vol met grote flessen wasmiddel of bakken met de pods. Dat is verleden tijd met de wasstrips. De doosjes zijn super compact en licht, waardoor ik veel meer ruimte over hou in onze voorraadkasten voor andere dingen.

Wat zijn de nadelen van wasstrips

Naast de vele voordelen van de wasstrips is er ook een nadeel, die ik zelf erg jammer vind maar gelukkig goed te verhelpen is. Ik ben namelijk dol op heerlijk ruikende kleding, maar de wasstrips geven niet zo veel geur af. Dit omdat ze geen chemicaliën bevatten. Best wel een dingetje dus. Maar gelukkig biedt Cosmeau ook de Geurbooster aan, waardoor je kleding tot wel 12 weken fris blijft ruiken.

Wasstrips of wasmiddeldoekjes; mijn review

Ik mocht de wasmiddeldoekjes van Cosmeau uitproberen. Zelf ben ik ontzettend tevreden. Ik vind het een fijn idee dat ik met deze switch (van vloeibaar wasmiddel naar de papieren wasstrips) wat duurzamer bezig kan zijn en minder plastic hoef te gebruiken. Daarnaast is het dus ook goedkoper en werken de doekjes prima. Heb je echt een flink vuile was? Dan zou ik in plaats van één doekje wel twee doekjes gebruiken om er zeker van te zijn dat alle vlekken er uit gaan. Wat ik jammer aan de doekjes vind is de geur. Deze ruiken niet / nauwelijks. Een fris ruikende was vind ik toch wel erg belangrijk. Maar hiervoor kan je natuurlijk gebruik maken van de geurboosters of voeg bijvoorbeeld een beetje wasparfum toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *