Somnox slaaprobot

Echt goed tot rust komen met de Somnox slaaprobot

Heel veel van jullie zullen vast bekend zijn met moeilijk in slaap komen of vaak wakker worden ‘s nachts. Maar ook met dingen als stress of een gespannenheid. Wist je dat 1 op de 5 personen slaapproblemen ervaart? En uit onderzoek blijkt dat dit er steeds maar meer worden. Ook mij klinken deze dingen bekend in de oren. Daarom mocht ik de Somnox 2.0 adem- en slaaprobot uitproberen.

Tot rust komen met de Somnox slaaprobot

Wat is de Somnox 2.0 Adem- en Slaaprobot?

Je zal je vast afvragen; wat is een slaaprobot? Die vraag ging in ieder geval wel door mijn hoofd toen ik er voor het eerst over hoorde. De Somnox 2.0 is een slaap- en ademhulp: een zachte knuffelbare robot in een kleine ovale vorm die je ademhaling simuleert. Door de robot vast te houden tijdens je rustmoment, ga je door de ademsimulatie rustig mee ademen. Hierdoor kom je sneller tot rust. De Somnox kan ook verschillende rustgevende geluiden en muziekjes afspelen.

Voor wie is deze slaaprobot handig?

De Somnox slaaprobot wordt vooral aangeraden voor mensen die moeite hebben om in slaap te vallen of ‘s nachts vaak wakker worden. Maar je kan ‘m ook gebruiken om beter tot rust te komen, te relaxen en je hoofd even leeg te maken. Zelf heb ik ‘m vooral voor die laatste reden gebruikt. Met mijn 4-daagse werkweek en daarnaast ook nog mijn eigen bedrijf, ben ik soms 6 of 7 dagen in de week aan het werk. Door de drukte lukt het mij niet altijd om écht even tot rust komen, er speelt dan zoveel in mijn hoofd. Maar door even een momentje te nemen, al is het op de bank, kom ik met de Somnox sneller tot rust.

In slaap vallen is bij mij niet zo vaak een probleem. Alleen kan ik tijdens een drukke periode wel erg onrustig slapen, heb ik veel dromen en/of nachtmerries en word ik niet altijd uitgerust wakker. Ook daarbij kan het helpen om even met de slaaprobot te zitten voordat je gaat slapen. Hierdoor komen de gedachtes in mijn hoofd weer wat meer tot rust, waardoor ik daarna rustiger en meer ontspannen in slaap val.

Hoe werkt de slaap- en ademhulp?

De Somnox focust zich vooral op de kracht van ademhaling. Door de slaaprobot tegen je aan te leggen, voel je de fysieke ademhaling van het apparaat. Deze gaat namelijk ook daadwerkelijk op en neer, zoals een echte buik / ademhaling. Je voelt de ademhaling, waardoor deze je eigen ademhaling overneemt. Je ademt als het ware mee met de Somnox. Dan vertraagt de snelheid van het adem halen, waardoor je geest en je lichaam ontspannen. Het resultaat; dieper, langer en beter slapen.

Door middel van een app kan je heel makkelijk de Somnox zo instellen naar je persoonlijke voorkeuren. Je kan bijvoorbeeld zelf kiezen welk geluid of muziekje je wilt horen. Kom jij, net zoals ik, helemaal tot rust in het bos? Probeer dan eens het ‘Forest’ geluid.

Maar je kan ook het tempo van de ademhaling aanpassen. Daarnaast is het mogelijk om de intensiteit van de ademhaling in te stellen en kan je er voor kiezen dat die na bijvoorbeeld 20 of 30 minuten automatisch uitschakelt. Wil je ‘m gebruiken voor een dutje of juist een meditatie? Ook dat kan je allemaal instellen via de app. Best veel mogelijkheden dus. En wist je dat je de Somnox ook kan koppelen met jouw Spotify? Dus mocht je al een fijne rustgevende playlist hebben, kan je die ook via de Somnox af laten spelen.

Wil je de Somnox 2.0 uitproberen?

Wil je de Somnox 2.0 uitproberen zonder ‘m gelijk aan te schaffen? Dat kan. Hoewel ik erg positief ben over de werking van de slaaprobot, begrijp ik heel goed dat je ‘m niet zo maar even aanschaft om het uit te proberen. Het is namelijk ook best wel een investering. Somnox zelf denkt er gelukkig net zo over, dus hebben ze een Try & Buy optie. Hierbij kan je de Somnox 3 maanden, tegen een bedrag van 34,95 per maand, uitproberen waarna je de optie hebt om ‘m ook aan te schaffen. Vind je het toch niks of werkt het niet voor jou? Dan kan je het abonnement na drie maanden elke maand opzeggen.

Mocht je ‘m wel gelijk willen bestellen; met de kortingscode INTERIEURFANAAD50 ontvang je €50 korting op je bestelling.

Bij de Somnox slaaprobot worden een wasbare hoes, de gratis app en de oplader meegeleverd.

Mijn review

Ik denk dat de Somnox een heel mooi hulpmiddel is om op een natuurlijke manier beter tot rust te komen en ook sneller en fijner te slapen. Hoewel ik er vrij sceptisch in ging (gaat dit nu echt werken?) merkte ik dat ik gelijk de eerste keer al beter kon ontspannen. Voor mij is het de manier om even te gaan zitten en mijn hoofd leeg te maken. De Somnox heeft een fijn formaat om vast te houden en maakt geen storende of gekke geluiden. Ook vind ik het fijn dat er een optie met geluiden en muziek op zit, waarbij je zelf het volume kan bepalen.

Daarnaast is de app heel makkelijk in gebruik. Ik vind het fijn dat je heel veel zelf kan instellen naar je eigen voorkeur. Je hebt genoeg muziekjes en geluiden om uit te kiezen. Maar de optie tot het verbinden met Spotify is tock ook wel erg fijn.

Somnox helpt je op weg

Zodra je de Somnox besteld hebt, ontvang je verschillende mails om je op weg te helpen. Hierin staan goede tips en instructies over de instellingen en hoe je deze het beste kan aanpassen. Het leuke vind ik, is dat deze mails niet alleen gefocust zijn op de slaaprobot zelf. Ze willen je namelijk écht helpen om meer tot rust te komen. Zo krijg je ook tips over het door je buik ademen in plaats van door je borst. Grappig, want ik wist helemaal niet dat hier zo’n groot verschil in zat. Dus je leert ook nog eens wat ;).

Goed om te weten is dat de slaaprobot wel wat weegt. Als je vaak op je rug ligt, heb je hierdoor wel een bepaald gewicht op je buik liggen (als je ‘m op je buik legt natuurlijk). Dit vindt misschien niet iedereen fijn. Je hebt gelukkig allerlei manieren en slaapposities, waar Somnox je graag over adviseert.

Daarnaast is het natuurlijk een behoorlijke investering. Ik denk dat de slaaprobot het zeker waard is als je veel last hebt van slaapproblemen, maar dit zou wel een issue kunnen zijn om ‘m te bestellen. Tip: sommige verzekeraars vergoeden een deel van de aanschafwaarde. Zeker de moeite waard om even te informeren bij Somnox of bij jouw verzekeraar.

Kortom; ik ben zeer tevreden over de werking van de Somnox 2.0 adem- en slaaprobot!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *