Kookeiland met barkrukken

Een kookeiland met barkrukken

Barkrukken zijn tegenwoordig bijna onmisbaar in de keuken. Zeker wanneer je een keukeneiland hebt. Met barkrukken aan een kookeiland creëer je snel een gezellige plek waar je aan kunt eten, gezellig borrelen of je kan de ruimte omturnen tot een handige thuiswerk plek. Hier gebruiken wij onze keuken bar ook voor. Maar hoe kies je nu barkrukken die het beste bij jou en je keuken passen?

Ons keukeneiland met drie barkrukken

Comfortabele barkrukken

Allereerst is het belangrijk dat je bedenkt voor jezelf welke functie de barkrukken gaan krijgen. Wil je de ruimte gebruiken als werkplek? Dan is het handig wanneer je kiest voor comfortabele barkrukken met een hoge rugleuning en armsteunen. Het is namelijk belangrijk dat je tijdens het werken een goede houding hebt en houdt. Zal je er waarschijnlijk niet zo vaak op zitten? Dan is het voor jou misschien vooral belangrijk dat ze mooi bij het interieur passen en ze niet te veel ruimte in nemen.

Zelf hebben wij een hele tijd gewacht met barkrukken voor ons kookeiland. Mede dankzij madame C. konden we nadat de keuken klaar was niet langs allerlei winkels om inspiratie op te doen. Dus heb ik veel rond gekeken op Instagram en Pinterest. In ons vorige huis zaten we bijna nooit aan de bar, dus vond ik het vooral belangrijk dat de krukken mooi matchen met de keuken en ze niet te groot en robuust zouden zijn. Daarnaast wilde we wel graag een hoge rugleuning, zodat je tijdens een gezellig avondje borrelen lekker lang zou kunnen blijven hangen aan de keuken zonder last te krijgen van je rug of schouders.

Industriële barkrukken voor je kookeiland

Natuurlijk is de stijl van de barkruk ook belangrijk. Aangezien wij een zwarte keuken met veel gun metal hebben, ben ik op zoek gegaan naar barkrukken die een industriële look & feel hadden. En natuurlijk het liefst in de kleur zwart. Zo kwam ik via Instagram uit bij Zen Lifestyle. Dit is een webshop (trouwens ook met grote showroom in Wijchen) waar ontzettend veel keuze is uit allerlei verschillende soorten barkrukken. Van industriële barkrukken tot modern en van vintage barkrukken tot scandinavisch. Welke interieurstijl je ook hebt, Zen Lifestyle heeft er zeker een barkruk voor die daar mooi bij past. Maar ook voor toffe eetkamerstoelen, tv meubels en heel veel andere meubels kan je bij Zen Lifestyle terecht.

Zen Lifestyle Barkrukken voor kookeiland
Zen Lifestyle Barkrukken van Zuiver

De zithoogte van een barkruk

Als laatste moet je nadenken over de zithoogte van de barkruk. Vaak hangt dit af van de hoogte van de bar en/of tafel. Om comfortabel te kunnen zitten, kan je rekening houden met zo’n 27 tot 32 centimeter ruimte tussen de zitting van de kruk en het blad. Voor een kookeiland wordt vaak geadviseerd om een zithoogte van zo’n 65 centimeter aan te houden.

Je kan daarnaast natuurlijk ook kiezen voor een verstelbare kruk.

Kookeiland met barkrukken

Barkrukken kookeiland

Ik ben ieder geval helemaal content met onze kookeiland barkrukken; namelijk de Vintage Barkruk Melt Low. Deze hebben een zithoogte van 65cm wat qua hoogte perfect is voor ons keukeneiland. Daarnaast vind ik het fijn dat de rugleuning maar een paar centimeter boven het keukenblad uit komt, waardoor ze niet te aanwezig zijn binnen het interieur.

Dus ben jij nog op zoek naar een aantal mooie en comfortabele barkrukken? Neem dan eens een kijkje op www.zen-lifestyle.nl en wie weet kom je daar jouw droom barkruk wel tegen!

Heb je deze berichten al gelezen?
Wat zijn de voordelen van een waterontharder
Zo krijg je zweetgeur voorgoed uit je kleding

2 gedachten over “Een kookeiland met barkrukken”

  1. Pingback: Stijl je keuken met een inductie beschermer - Interieurfanaad

  2. Pingback: Shop mijn interieur - Interieurfanaad | Interieur, DIY en Lifestyle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *