Kerst tafelsetting inspiratie

Een mooie kerst tafelsetting creëren doe je zo! – 5x tips

Een mooie tafelsetting tijdens het Kerst diner; wie wilt dat nou niet? Met deze vijf tips tover je binnen een handomdraai je gewone eettafel om tot een prachtige kersttafel. Ook komen er heel wat voorbeelden van prachtige kerst tafelsettings voorbij!

Mooie kerst tafelsetting - 5x tips voor een kersttafel

Tip 1: Bedenk je kleurenthema voor de kersttafel

Het bedenken van een kleurenthema is de eerste en een van de belangrijkste stappen. Kies een kleurenpalet of ga voor een breder thema zoals natuur of juist modern. Kies je bijvoorbeeld voor goud met zwart? Of wil je juist natuurlijke tinten en kleuren? Selecteer decoratie en accessoires die bij dit thema passen. Denk bijvoorbeeld aan servies, tafelkleed, bestek, decoratie als kersttakken etcetera. Een mooi versierde tafel zorgt gelijk voor een fijne en gezellige sfeer! Probeer zo consistent mogelijk te zijn met dit thema, zodat jouw kersttafel een mooi en passend geheel wordt.

Een mooie kerst tafelsetting creeren doe je zo!
Mooie Kerst tafelsetting
Natuurlijke kerst tafelsetting

Tip 2: Het juiste servies voor een mooie kerst tafelsetting

Je kan er voor kiezen om je dagelijkse servies te gebruiken voor de kerst tafelsetting. Maar het is natuurlijk veel leuker om het goede servies uit de kast te halen. Probeer met je serviesset aan te sluiten bij het gekozen thema. Heb je geen ander servies en wil je ook niet zo veel geld uitgeven aan nieuwe borden, glazen en schalen? Neem dan eens een kijkje bij bijvoorbeeld de Xenos of de Action. Daar hebben ze vaak veel keuze voor leuke prijzen. Uiteraard kan je met een wit servies ook een prachtige kerst tafelsetting maken, door veel met decoratie te doen en bijvoorbeeld te kiezen voor een servet op het bord.

Tip 3: Glazen en bestek

Ook heel belangrijk: de glazen en het bestek! Kijk bij het kiezen van je glaswerk en bestek of ze bij je servies en het thema passen. Als je als thema goud hebt, maar je bestek is zilver, is dat toch best jammer. En wees lekker creatief met het glaswerk! Een cocktail glas kan je ook prima gebruiken voor het serveren van je voorgerecht. Zorg wel dat je voor iedereen dezelfde glazen hebt om het plaatje compleet te maken, zoals een waterglas, een champagne glas en/of een wijnglas.

Zelf ga ik deze kerst voor de zwarte bestekset van Lusso Lifestyle. Ook heb ik prachtige rookglas wijnglazen gezien bij de H&M Home. Zo blijf ik in het zwart-witte thema, waar ik met andere accessoires de tafelsetting kerstproof ga maken.

Zwart witte kersttafel
Natuurlijke tinten in de kerst tafelsetting
Kerst tafelsetting

Tip 4: een tafelkleed en servetten

Bij een mooie kerst tafelsetting mogen een tafelkleed en servetten natuurlijk niet ontbreken. Kies deze nadat je het thema, servies, glazen en bestek hebt uitgekozen. Vaak heb je in tafelkleden heel veel keuze en kan je altijd nog voor een neutrale optie gaan zoals wit, rood of zwart. Tafellopers zijn altijd leuk, maar let op dat deze geen onhandige dikke naad hebben. Hierdoor gaan er uiteraard glazen omvallen tijdens het kerstdiner.

Met servetten geef je net dat beetje extra aan je kersttafel. Kies mooie servetringen of maak zelf iets leuks met bijvoorbeeld een dennentakje. Ook zijn er heel veel manieren om je servetten te vouwen, zoals deze strik van Westwing:

@interieurfanaad

Hoe leuk voor het kerstdiner 🎄 credits: @Westwing – #kerstinhuis #kerst #kerstdecoratie #christmas #christmasdecorating #interieurdeco

♬ origineel geluid – interieurfanaad

Of dit leuke idee waar ze met een groene servet een kleine kerstboom vouwen:

@interieurfanaad

🌲🎁 🍽 || 🎥 by @Westwing #kerst #kerstmis #kerstdecoratie #christmasdecor #christmasdecorating #diyproject #lerenoptiktok #diydecoration

♬ origineel geluid – interieurfanaad

Tip 5: Maak je kerst tafelsetting af met accessoires

Als laatste stijl je de tafel af met allerlei kerst accessoires. Denk aan lichtsnoertjes, kandelaren, kaarsjes en dennentakjes. Wanneer je hebt gekozen voor neutraal bestek en servies, kan je door deze accessoires de tafelsetting juist een gezellige finishing touch geven.

Servetten vouwen voor de kersttafel
Servettenhouder voor kerstdiner

Met deze tips creëer jij dit jaar vast en zeker een prachtige tafel setting voor de feestdagen. Wil je nog meer inspiratie op doen voor een mooie kerst tafelsetting? Neem dan eens een kijkje op mijn Pinterest Bord – Kerst Tafelsetting Inspiratie.

Heb je vragen of opmerkingen? Je mag altijd contact met me opnemen.

Heb je deze blogs ook al gelezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *