Een schoon huis met huisdieren - 5 tips

Een schoon huis met huisdieren – 5 tips

Huisdieren; super leuk & gezellig en ik zou echt niet zonder meer kunnen. Maar de haren en vieze pootafdrukjes zou ik dan weer wel best kunnen missen. Dus heb ik even wat tips opgezocht voor een schoon huis met huisdieren. De 5 beste op een rijtje;

Een schoon huis met huisdieren - 5 tips

1. Haren verwijderen met een vochtige rubberen handschoen of kleefroller

Zit je stoel, bank of een kussen helemaal onder de haren van je huisdier? Mocht je geen kleefroller hebben, dan kan je die ook heel makkelijk weghalen met een vochtige rubberen handschoen. Doe een rubberen handschoen aan, maak ‘m vochtig met wat water en veeg stevig over het desbetreffende item vol haren heen. Hoogstwaarschijnlijk veeg je gelijk al een heel groot deel van de haren mee. En anders zou je eventueel deze items kunnen proberen;

2. Stofzuigen met robotstofzuiger

Veel stofzuigen is natuurlijk een must in een huis met huisdieren. Daarom heb ik zelf een robotstofzuiger in huis, namelijk de Xpert Animal S250 van Eziclean. Deze robotstofzuiger kan tegelijkertijd het stofzuigen namelijk ook dweilen. En het werkt natuurlijk super makkelijk; met één druk op de knop gaat Truus (je moet ze altijd een naam geven!) aan en gaat ze aan de slag. Terwijl je zelf lekker met de beentjes omhoog kan zitten. Ideaal toch?

3. Genoeg luchten

Dit is vooral een optie voor in de lente of zomer. Wanneer je het huis goed lucht, zullen nare geurtjes van huisdieren minder aanwezig zijn. Daarnaast zorgt een goede tocht door het huis ervoor dat haren vaak zich ophopen op één bepaalde plek. Als je daar met de stofzuiger langs gaat, hoef je niet gelijk weer heel het huis door. Maar in de winter is dit natuurlijk niet zo’n fijn idee, dus doe dit vooral tijdens warmere dagen.

4. Huis lekker laten ruiken

Vooral bij honden of katten waarbij de kattenbak binnen staat, kan het nog wel eens voorkomen dat het niet zo fris ruikt in huis. Het vervelende is, vind ik zelf, dat je het vaak zelf niet eens meer ruikt. Maar visite wel. In mijn blog ‘5 manieren om je huis lekker te laten ruiken‘ vind je allerlei tips waardoor je je huis snel weer een fijn geurtje kan geven. Heb je bijvoorbeeld wel eens aan amberblokjes gedacht of een Geurwolkje?

5. Vloer regelmatig dweilen

And last, but zeker not least; dweil regelmatig je vloer. Vaak zie je met het blote oog niet hoe vies je vloer eigenlijk is. Maar wanneer je met een doekje over je vloer heen gaat, zie je waarschijnlijk snel genoeg dat de doek gelijk al vies wordt. Zeker met huisdieren, die met hun natte of modderige pootjes door het huis lopen.

Nog meer tips voor een schoon huis met huisdieren?

Heb jij nog meer makkelijke tips voor een schoon huis met huisdieren? Laat ze dan vooral achter in een reactie hieronder!

Liefs,

Nadine
@interieurfanaad

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *