Om deze redenen wil je verse bloemen in huis hebben

Om deze redenen wil je verse bloemen in huis hebben

Verse bloemen in huis geven vaak een gezellig en vrolijk gevoel. Naast het toevoegen van kleur aan een ruimte en het verspreiden van een frisse geur in huis, heeft het hebben van verse bloemennog een aantal voordelen. Ze hebben namelijk zelfs een positieve invloed op jouw gezondheid en welzijn.

Om deze redenen wil je verse bloemen in huis hebben

1. Je wordt vrolijker met bloemen in huis

Wie wordt er nou niet vrolijk van een mooie bos bloemen? Maar bloemen hebben ook echt een impact op onze stemming. Uit studies is bijvoorbeeld gebleken dat het hebben van bloemen in huis het stressniveau verlaagd en zelfs depressieve gevoelens kan verminderen. Door alle kleuren wordt de productie van endorfines en dopamine gestimuleerd, waardoor we ons gelukkig voelen. Bijna superkrachten dus!

2. Haal de gezelligheid in huis met bloemen

Een bos bloemen kan een heel verschil maken aan de sfeer binnen je interieur. Met bloemen haal je letterlijk en figuurlijk gezelligheid in huis. Een mooi samengesteld boeket zorg je voor een warme sfeer. Daarnaast zijn bloemen natuurlijk ook een heel mooi woonaccessoire. Tip; je kan ook een bloemen abonnement afsluiten zodat je om de twee weken of een maand een nieuwe bos bloemen thuis geleverd krijgt.

3. Luchtzuivering

Wist je dat bloemen ook de eigenschap hebben om de lucht te zuiveren? Ze absorberen de koolstofdioxide in de ruimte en geven zuurstof af. Dit verbetert de luchtkwaliteit in huis. Er bestaan zelfs bepaalde bloemen, zoals chrysanten en lelies, die schadelijke stoffen uit de lucht kunnen zuiveren. Naast mooi ook nog hartstikke gezond dus!

4. Een rustgevend effect

Naast een luchtzuiverende functie hebben sommige bloemen rustgevende eigenschappen. Zo kan lavendel bijvoorbeeld helpen om beter, langer en dieper in slaap te vallen. Kan je wel een goede nachtrust gebruiken? Een boektje lavendel naast je bed kan dan geen kwaad!

5. Creativiteit

Heb je ooit gemerkt dat wanneer je bloemen om je heen hebt, je opeens een stuk creatiever en productiever bent? Bloemen hebben namelijk de kracht om te inspireren. Er zijn niet voor niets zo veel schilderijen en kunstwerken van boeketten gemaakt.

Dus waar wacht je nog op? Breng wat kleur en sfeer in huis met een kleurrijk boeket. Door de positieve invloed op je humeur en gezondheid, zijn bloemen veel meer dan alleen een toevoeging aan je interieur.

1 gedachte over “Om deze redenen wil je verse bloemen in huis hebben”

  1. Pingback: 3x creatief met tulpen - Interieurfanaad

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *