5 slimme tips voor het stijlen van de vensterbank

Vijf slimme tips voor het stijlen van je vensterbank

De vensterbanken in huis stijlen vind ik een van de lastigste dingen in interieurstyling. Bijna iedereen heeft er wel een aantal, maar er wordt vaak weinig aandacht aan geschonken. Het lijkt altijd zo’n klein detail, maar een mooi gestylede vensterbank kan best een grote impact hebben op de kamer. Dus, laten we eens kijken naar hoe we die vensterbank kunnen omtoveren van een lege of misschien juist rommelige plank tot een mooie eyecatcher. Denk bijvoorbeeld aan een of meerdere kamerplanten, wat leuke windlichten of boeken. Hier zijn vijf eenvoudige tips om je alvast iets op weg te helpen.

1. Niet te veel en niet te weinig

De juiste proporties zijn bij het decoreren van je vensterbank super belangrijk. Het is heel makkelijk om de vensterbank helemaal vol te proppen, maar daardoor ziet het er gelijk ook rommelig uit. Leeg laten is ook weer zo saai. Dus probeer die balans te vinden tussen te vol en te leeg. Een paar goed gekozen items kunnen al genoeg zijn, zonder het overvol te maken.

2. Varieer in hoogtes met de decoratie

Een tip die niet alleen voor je vensterbank werkt, maar eigenlijk voor je hele interieur is het spelen met hoogtes van je woondecoratie. Gebruik accessoires met verschillende hoogtes. Ga bijvoorbeeld voor een mooie hoge vaas, met een iets lagere kandelaar of kaarsenstandaard en een klein plantje er bij. Ik zou zelf bijvoorbeeld niet zo snel kiezen om alleen maar lage decoratie of juist hoge decoratie in mijn vensterbank te plaatsen, mits je natuurlijk veel van die symmetrie houdt. Dan zou je kunnen kiezen om twee dezelfde grote plantenpotten op je vensterbank te plaatsen.

3. Mix verschillende materialen

Een mix van verschillende materialen voegt wat meer diepte toe aan je vensterbank. Denk bijvoorbeeld aan glas, hout, keramiek en planten. Combineer gladde oppervlaktes met grovere texturen voor een mooie balans. Gebruik je dus meer dan twee accessoires? Dan is het wel belangrijk dat je ze clustert. Wanneer je alle accessoires ver uit elkaar zet en geen groepjes maakt, krijg je meestal niet het gewenste effect.

4. Ga met de seizoenen mee

Vind je het leuk om met de seizoenen mee te gaan wat betreft het decoreren van je interieur? Vergeet dan zeker niet de vensterbanken, aangezien dit je visitekaartje is voor alle mensen die voorbij lopen en even naar binnen gluren. Vervang die palmboompjes of jungle achtige kamerplant in de herfst en winter door bijvoorbeeld wat mooie droogbloemen en sfeervolle lampen of kaarsen. Tip! Hierdoor gaan je kaarsen langer mee.

Bron: Pinterest

5. Less is more

En de vijfde en laatste tip; less is more. Je bent misschien snel geneigd om allerlei woon items in je vensterbank te plaatsen. Maar believe me; echt niet elke centimeter van je vensterbank hoeft gevuld te zijn. Laat juist wat ruimte over voor een luchtige en ruime uitstraling. Soms kan één pronkstuk veel meer impact hebben dan een hele verzameling aan spullen.

Ook met deze tips kan het stijlen van je vensterbank nog een hele uitdaging zijn. Wees daarom niet bang om gewoon lekker te proberen. Zelf verzet ik vaak ook minimaal 10x een aantal woonaccessoires totdat ik denk; dit is het! Ben je benieuwd naar inspiratie? Ik heb een Pinterest bord aangemaakt vol met tof gestylede vensterbanken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *