Wabi Sabi interieur

Wabi Sabi interieur: rust, imperfectie en minimalisme

Een term die steeds vaker voorbij komt binnen de interieur branche; wabi sabi interieur. Maar wat betekent Wabi Sabi precies, waar komt het vandaan en hoe kan je deze interieurtrend van 2022 binnen jouw eigen interieur terug laten komen?

Wabi Sabi interieur

Wat betekent Wabi Sabi?

Wabi Sabi komt van oorsprong uit Japan en bestaat al eeuwenlang. Hoewel het begrip Wabi Sabi niet makkelijk uitgelegd kan worden, betekent het in het kort gezegd de schoonheid van imperfectie. Het is een levensfilosofie die veelal voorkomt in Japan waarbij acceptatie van het onvolmaakte en niet compleet of perfect te hoeven zijn centraal staan. Het lijkt me heerlijk!

Wat is een Wabi Sabi interieur?

Wat is dan precies een Wabi Sabi interieur? De Wabi Sabi levensfilosofie komt veel terug in kunst, design en dus ook in het interieur. Denk hierbij aan asymmetrische patronen, minimalisme, soberheid en het werken met verschillende vormen en structuren. De natuur staat in dit interieur centraal. Natuurlijke materialen, onafgewerkte (bakstenen) muren, weinig accessoires en zachte kleuren. Een interieur wat eenvoud en stilte uitstraalt. Wabi Sabi is de acceptatie dat niets blijft zoals het is en het kunnen inzien dat dingen mooi zijn zoals ze zijn.

Wabi Sabi interieur

Wabi Sabi: de schoonheid van imperfectie

Zoals je hierboven al een aantal keer gelezen hebt, draait het bij Wabi Sabi om het omarmen van imperfecties. Dus geen kaarsrechte, strakke meubels of lijnen, maar lijnen en krommingen gevormd door de natuur. Binnen een Wabi Sabi interieur worden materialen gebruikt als hout, steen en klei met al hun onvolmaaktheden. Niets hoeft perfect te zijn, alles is goed zoals het is. Heb je een houten tafel met een grote buts er in? Imperfect, dus perfect (in Wabi Sabi stijl).

Back to Basic

Bij Wabi Sabi moet je denken aan weinig accessoires en poes pas. Je gaat terug naar de basis van het interieur. Het hoognodige vormt de basis en verder staat minimalisme centraal.

Kleurenpalet

Alle natuurlijke kleuren komen terug bij Wabi Sabi. Denk hierbij aan bruin- en aardetinten, neutrale kleuren en rustige materialen. Felle kleuren en drukke printjes horen dus niet bij de Wabi Sabi trend. Je gaat helemaal terug naar Moeder Natuur.

Zo creëer je een stijlvol Wabi Sabi interieur

Zelf jouw woonkamer omstijlen tot de Wabi Sabi trend? Dat doe je door gebruik te maken van robuuste natuurlijke materialen als hout, beton, klei en steen. Een niet perfect geverfde muur, onafgewerkt en vol met kleine onvolmaaktheden. Kies voor neutrale en zachte kleuren als ecru, beige of bruintinten voor een rustgevende sfeer binnen de woon- of slaapkamer. Plaats niet te veel accessoires en blijf ook hierin bij natuurlijke materialen, vormen en kleuren. Vintage en industriële meubelen passen daar goed bij. Hou het echt en oprecht.

3 gedachten over “Wabi Sabi interieur: rust, imperfectie en minimalisme”

  1. Pingback: 5x Badkamer inspiratie om bij weg te zwijmelen - Interieurfanaad | Interieur, DIY en Lifestyle

  2. Pingback: 7 essentiële tips voor interieur styling - Interieurfanaad | Interieur, DIY en Lifestyle

  3. Pingback: Balinees interieur; 5x tips om Bali in huis te halen - Interieurfanaad | Interieur, DIY projecten en Lifestyle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *