Zo voorkom je krassen op je PVC vloer

Zo bescherm je je PVC vloer tegen krassen van je stoelen

Super vervelend; stoelpoten die krassen maken op de PVC vloer. Al een tijdje hebben wij onze nieuwe stoelen, maar sinds kort kwamen mijn vriend en ik er achter dat ze allerlei krassen maakten op onze net 1,5 jaar oude PVC vloer. Daar baalden we natuurlijk flink van. Dus zijn we gelijk op zoek gegaan naar andere stoelpootdopjes.

Zo voorkom je krassen op je PVC vloer

Maken de stoelpoten krassen op je vloer?

Deze krassen op je vloer komen vaak door de scherpere randjes, afgesleten stoelpootdopjes of uitsteeksels van de kunststof stoeldopjes of houten poten van de stoel. Bij een gladde vloer en rechte poten is dit probleem meestal op te lossen met het plakken van wat vilt op de onderkant van de stoelpoot. Maar voor stoelen met schuine poten of op een wat ruwere vloer is dit vaak niet voldoende; het vilt slijt snel, waardoor er binnen een korte tijd weer opnieuw krassen zullen komen. En dat willen we natuurlijk voorkomen!

Stoelpootdopjes uitkiezen

Dus ben ik op zoek gegaan naar een definitieve oplossing en kwam ik al snel terecht bij de stoelpootdoppen van Vloerglijders.nl. Vloerglijders is in 2006 opgestart en biedt een groot assortiment aan vloerglijders, wieltjes, stoelpootdoppen en plakvilt voor allerlei meubels. Het fijne is dat je op hun website stapsgewijs kan bepalen welke stoelpootdopjes de beste optie zijn voor jou. Ze houden rekening met de vorm van de stoelpoot, of die schuin of recht staat en wat voor type vloer je hebt. Binnen no time wist ik welke dopjes het meest geschikt waren voor ons.

Wat zijn stoelpootdopjes

Stoelpootdoppen zijn de doppen die aan de onderkant van de metalen of kunststof stoelpoten bevestigd zitten. Deze dopjes sluit de poot aan de onderkant af en zijn meestal van kunststof.

Deze originele stoelpootdopjes zijn (meestal) makkelijk te verwijderen van de stoel en kunnen dus vervangen worden door andere dopjes. Zelf hebben wij schuine metalen stoelpoten en een PVC vloer. De inbuis kantelbaar XL stoeldopjes met vervangbaar vilt (ultrasoft) waren daardoor de beste optie voor ons. Wanneer ze geleverd zijn, hoef je de dopjes alleen nog maar in elkaar te drukken en aan je stoelpoot te bevestigen. Het vervangbare laagje vilt zorgt ervoor dat er geen krassen komen. Heb je het idee dat ze na een tijdje toch weer wat stroever aanschuiven dan voorheen? Dan is het wellicht tijd om de viltjes te vervangen.

Zo bescherm je een PVC vloer tegen krassen

Met deze stoelpootdopjes bescherm je je PVC vloer dus goed tegen krassen. Ik zou adviseren om bij nieuwe stoelen gelijk te kijken naar alternatieven dopjes en/of viltjes. Je kan de krassen natuurlijk altijd beter voorkomen in plaats van handelen wanneer ze er al zijn, net als ik…

Krassen in pvc vloer verwijderen

Heb je toch al krassen in je PVC vloer? Dan zijn er verschillende manieren om deze weer wat weg te werken. Denk bijvoorbeeld eens aan een PVC reparatiestift of de HG Kunststof beschermer die hieronder staat. Deze beschermt je vloer en maskeert bestaande slijtageplekken.

2 gedachten over “Zo bescherm je je PVC vloer tegen krassen van je stoelen”

  1. Pingback: Zo vind je de juiste stoelpoot doppen voor schuine poten - Interieurfanaad | Interieur, DIY en Lifestyle

  2. Pingback: De verbouwing van onze zolder - Interieurfanaad | Interieur, DIY en Lifestyle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *