Je was lekker laten ruiken zonder wasparfum

Zo laat je je kleding lekker ruiken zonder wasverzachter

Je kleding laat je vaak lekker ruiken door wat wasverzachter toe te voegen bij het wassen. Maar wist je dat dit eigenlijk helemaal niet zo goed is voor je kleding, voor jezelf en voor de wasmachine & droger? Maar hoe laat je dan je kleding lekker ruiken zonder gebruik te maken van wasverzachter? Dat vertel ik je hieronder!

Bron: Pinterest

Waarom is wasverzachter niet goed?

Maar waarom kan je beter geen wasverzachter gebruiken? Door wasverzachter toe te voegen aan je was, krijg je eigenlijk een soort vetlaagje over je kleding waardoor deze zachter en fijner aanvoelt. Maar door deze laag kan je kleding minder goed luchten. Niet echt handig dus voor je ademende sportkleding… Als je een erg gevoelige huid hebt, kan dit zelfs effect hebben op je huid en in bepaalde gevallen zorgen voor irritaties en eczeem.

Slecht voor handdoeken, washandjes en de droger

Ook wordt geadviseerd dat je beter geen wasverzachter kan gebruiken bij washandjes en handdoeken. De vettige stoffen in de verzachter zorgen er voor dat de handdoeken minder vocht opnemen. Droogt je theedoek bijvoorbeeld niet zo goed af? Dan heb je waarschijnlijk wasverzachter gebruikt. Ook heb je kans dat er meer zeepresten achterblijven in de doeken.

Daarnaast doe je de net gewassen handdoeken en washandjes waarschijnlijk vaak in de droger. Het vetlaagje van de wasverzachter komt op deze manier ook in je droger terecht. Dit kan de sensor in je droger bedekken, waardoor deze niet goed kan meten of je was al droog is of niet.

Wist je dat spijkerbroeken gaan lubberen van wasverzachter?

Een zachte en fijne was door azijn

Wil je toch wel graag een zachte was? Dan kan ik je als tip geven om een scheutje witte azijn in het wasverzachterbakje te doen. Azijn kan helpen om je was zacht te krijgen en ongewenste geurtjes te verwijderen. Of gebruik de drogerbollen die hierboven staan! Deze zorgen er voor dat je was in de droger sneller droog is én dat de stof zachter aanvoelt.

Je kleding lekker laten ruiken door wasparfum

Een mooi alternatief voor wasverzachter is wasparfum. Wasparfum is een vloeibare substantie die je toevoegt aan je was naast het reguliere wasmiddel. Dit mag dan ook in het wasverzachter vakje. Wasparfum heeft vaak een sterke geur, waardoor je was door een paar druppels al heerlijk ruikt. Zonder al de nadelen van wasverzachter. Wasparfum is namelijk niet schadelijk voor je wasmachine of droger.

Naast je kleding, laat wasparfum ook nog eens je huis lekker ruiken. Twee vliegen in één klap!

Wasparfum tips

Naast Rosaodor of Horomia (ruiken beide heel erg fijn) gebruik ik nu The Laundry Story wasparfum van Washok. Ze hebben keuze uit allerlei geuren en ook de prijs valt erg mee. Je hebt voor een wasbeurt maar een paar druppels nodig om er een frisse geur aan te geven. Mijn persoonlijke favoriet is de White Musk; fris & subtiel. Niks heerlijker dan ‘s avonds onder je heerlijk ruikende dekbed te gaan liggen!

Heb je last van nare geurtjes in je kleding en lukt het je maar niet om die lekker te laten ruiken? In mijn blog over zweetgeur in kleding vertel ik je hoe ik deze vervelende geurtjes voorgoed uit mijn kleding heb gekregen.

Heb jij nog meer goede tips voor een fijne was? Laat het weten in de reacties hieronder!

Liefs,
Nadine
@interieurfanaad

3 gedachten over “Zo laat je je kleding lekker ruiken zonder wasverzachter”

  1. Pingback: Wat zijn de voordelen van een waterontharder - Interieurfanaad | Interieur, DIY en Lifestyle

  2. Pingback: Zweetgeur voorgoed uit je kleding? Zo doe je dat! - Interieurfanaad

  3. Pingback: Duurzaam en goedkoper wassen met de wasstrips van Cosmeau - Interieurfanaad | Interieur, DIY en Lifestyle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *