kaarsen langer branden

Zo laat je kaarsen langer branden!

Ben je dol op kaarsjes, maar vind je het ook zonde dat ze binnen één avond alweer opgebrand zijn? Dat hoeft dus niet perse! In dit blog vertel ik je vier tips hoe je kaarsen langer laat branden. Zo hoef je minder snel je voorraad aan te vullen en kan je langer genieten van het mooie & gezellige sfeertje in huis.

kaarsen langer branden
Bron: Pinterest

Kaarsen in de vriezer

Het klinkt raar, maar het werkt echt; je kaarsen in de vriezer leggen. Wanneer je ze daarna aansteekt zijn ze dus zó koud, dat ze minder snel smelten en dus minder snel opbranden. Soms blijven ze dan wel 100% langer branden! Best het proberen waard dus.

Kaarsen langer branden door korte lont

Een andere tip om je kaars langer te laten branden is een korte lont. Wanneer je een lange lont hebt, zorgt dit vaak ook voor een extra grote vlam die dus meer hitte afgeeft. Hierdoor smelt de kaars sneller. Wanneer je de lont een stukje korter knipt, blijft het vlammetje kleiner en zal het kaarsvet dus minder snel smelten. Zo kan je extra lang van je kaarslicht genieten.

Zout op je kaars

Deze tip was nieuw voor mij: het blijkt dus dat wanneer je zout op het lont van de kaars strooit, de kaars langer blijft branden. Ook kan je de kaars in zoutwater leggen en ze daarna laten drogen.

Kaarsvet hergebruiken

Altijd zo zonde wanneer je kaars opgebrand is, maar er nog een stuk kaarsvet over is. Niet meer dus! Want dit overgebleven kaarsvet kan je gewoon bewaren, in kleine stukjes breken en af en toe bij een brandende kaars gooien. Zo worden de kleine stukjes overgebleven kaarsvet één met de nog brandende kaars. Die kan dan weer wat langer branden. Ook kan je dit kaarsvet gebruiken om weer nieuwe kaarsjes te maken, zoals in het filmpje hieronder.

De kaars niet te snel uitblazen

Wist je dat je een brandende kaars niet te snel moet uitblazen? Je kan ‘m de eerste keer beter een tijdje laten branden. Hierdoor brandt die mooi recht af en zal die minder snel druipen. En blijft de kaars langer branden.

Zelf kaarsen maken

Met deze tips zullen kaarsen langer branden en heb je er dus veel meer plezier van! Lijkt het je ook leuk zelf kaarsen te maken of te vormen? Zoals bijvoorbeeld van die gedraaide kaarsen? Deze DIY kan je dus heel makkelijk zelf. Hoe je dit doet heb ik uitgelegd op mijn Instagram:

Ben je nou niet zo’n DIY fan? Dan heb ik hier een aantal toffe kaarsen op een rijtje gezet.

1 gedachte over “Zo laat je kaarsen langer branden!”

  1. Pingback: Vijf slimme tips voor het stijlen van je vensterbank - Interieurfanaad

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *