Blog artwall

Zo maak je makkelijk en snel een artwall (muur met posters)

Je komt het steeds vaker tegen; een artwall. Een muur vol met leuke, mooie en inspirerende posters. Een echte eyecatcher voor in je woonkamer, gang of slaapkamer. Maar hoe kies je nu posters uit die mooi met elkaar matchen qua kleur, stijl en vormen? En misschien nog wel belangrijker: hoe hang je ze op zonder een handige Harry in huis te hebben? Nou, heel makkelijk dus want mij is het ook gelukt! 

Wall Art met Gallerix posters

Gallerix Artwall

Via Gallerix heb ik de posters besteld voor mijn artwall. Gallerix is een online webshop waar je kan kiezen uit honderden leuke, grappige, mooie en bijzondere prints. Elke print is beschikbaar in verschillende formaten en je kan er gelijk een passende lijst bij selecteren.  Het fijne van Gallerix vind ik dat je kan kiezen op categorie (in mijn geval zwart/wit, natuur en teksten/quotes) en dat je op die manier makkelijk posters kan vinden die goed bij elkaar passen. Ook is hun webshop zo ingericht dat bij elkaar passende posters vaak naast elkaar staan. 

Uitkiezen posters

Om een artwall met een mooie combinatie van posters te maken, heb ik eerst de hele site doorgescrolld om te kijken welke posters ik allemaal mooi vond. Via Gallerix kan je per product op een hartje klikken om ‘m bij je favorieten te plaatsen. Zelf heb ik ook mijn favorieten lijstje gemaakt, die vind je hier. Vanuit daar heb ik geselecteerd welke posters ik uiteindelijk graag wilde, welke formaat ze moeten hebben en welke lijst ik er graag omheen wilde. Hou bij het uitkiezen van de posters rekening met kleuren die terug moeten komen, symmetrie (zoals bijv. de twee quotes die bij mij hangen) en dat alle posters een geheel vormen. 

De posters die ik heb uitgekozen zijn: 

Surfing Board on Beach  (50 x 70cm)

Group of Palms (30 x 40cm)

Dream and Love (20 x 30cm)

Courage (20 x 30cm)

Madakaripura Waterfall (30 x 40cm)

Posters ophangen met zelfklevende spijkers

Om de posters op te hangen, wilde mijn vriend eerst wel vijf gaten in de (net nieuwe) muur boren. Maar omdat ik mezelf een beetje ken en ik dus waarschijnlijk over een aantal weken weer wat anders wil ophangen, vond ik dat een beetje zonde. Dus ben ik gaan googelen en kwam ik terecht bij de zelfklevende spijkers van Tesa. Gemixte recensies, bij sommige valt het er na een week af en bij anderen hangt het al drie jaar perfect aan de muur. Toch wel het proberen waard. Na wat meten heb ik de Tesa strips opgehangen en tot nu toe hangen ze nog steeds. Hopen dat dat zo blijft! 

Wil je zien hoe ik precies te werk ben gegaan met het ophangen van de Gallerix posters met de zelfklevende spijkers? Bekijk dan snel mijn Instagram

Ben jij op zoek naar leuke posters? Neem dan zeker een kijkje op www.gallerix.nl . Vaak zijn er ook leuke kortingsacties tot soms wel 40%! 

Alternatief artwall

Ben je niet zo dol op posters of heb je ze misschien al even hangen en ben je wel weer op zoek naar iets anders? Naast wanddecoratie om een muur te vullen, kan je dan ook kiezen voor een grote kast. Je hebt tegenwoordig prachtige wandkasten met veel ‘open ruimtes’ waar je jouw persoonlijke treasures, souvenirs en foto’s in kan tentoonstellen. Andere items, die je liever niet aan iedereen laat zien, kan je opbergen in de dichte lades en kasten. Zo heb je toch een mooie eyecatcher voor aan de muur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *