Zo vind je de juiste stoelpoot doppen voor jouw stoelen

Zo vind je de juiste stoelpoot doppen voor schuine poten

Sinds kort hebben wij acht nieuwe eetkamerstoelen. Zelf ben ik helemaal verliefd op de stoelen, maar de krassen die ze achterlaten op onze PVC vloer vind ik iets minder fijn. Om deze krassen te voorkomen, hebben we eerst wat simpele viltjes onder de stoelpoten geplakt. Maar helaas gleden deze er na twee dagen alweer af. Dus moest ik op zoek naar een blijvend alternatief; stoelpoot doppen.

Onze nieuwe stoelen van Kick Collection (de Lex stoel) hebben metalen schuine poten. Hierdoor blijven gewone viltjes niet lang plakken. Super vervelend als je net alle stoelpoten hebt voorzien van viltjes en je na twee dagen alweer het gekras hoort van de poten op de vloer.

Vloerglijders

Voor onze vorige stoelen had ik via Vloerglijders.nl al fijne stoelpoot dopjes gevonden die perfect werkten. Het lastige bij de Lex stoel is dat er onder de originele plastic dopjes maar een gaatje zit met een diameter van 6mm. De andere stoelpoot dopjes passen dus helaas niet op onze nieuwe stoelen.

Maar gelukkig kan je via een heel stappenplan op de website van Vloerglijders er achter komen welke stoelpoot beschermers geschikt zijn voor jouw stoelen. Nu heb ik gekozen voor de Scratch No More Rivet Click stoelpoot doppen. Deze klik je in elkaar en bevestig je aan de stoelpoot. Door het glijvlak van drooglooptapijt krassen je stoelen niet meer in de vloer. Hou er wel rekening mee dat deze stoelpoot dopjes er voor zorgen dat je stoel iets hoger komt te staan.

Moet je stoelpoot doppen vervangen?

Over het algemeen gaan de stoelpoot doppen lang mee. Maar wanneer de glijvlakken toch wat afgesleten zijn, kan je het vilt of in mijn geval het drooglooptapijt makkelijk vervangen. Het basisdeel kan gewoon blijven zitten.

Heb je vragen over welk product het beste is voor jouw stoelen en vloer, dan kan je dat gewoon vragen aan de klantenservice. Zij helpen je graag verder!

Liefs,
Nadine

1 gedachte over “Zo vind je de juiste stoelpoot doppen voor schuine poten”

  1. Pingback: Onze nieuwe eetkamerstoelen; de Lex - Interieurfanaad | Interieur, DIY en Lifestyle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *